1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. április 08. Kedd
  6 Válasz
  9.9K Megtekintés
Kedves Mindenki! Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy mi lehet a baja a yuccának? A levelei tövében barnás részek vannak és rendszeresen lehullajt egy levelet. Pár napja átültettem, nem tudom, hogy ez önmagában fog -e segíteni rajta. Köszönöm! Nóc
9 évvel ezelőtt
·
#16854
A képen nem látok semmi elváltozást, ami betegségre utalna. A yucca törzse úgy alakul ki, hogy az alsó levelek lassan elhalnak és újak nőnek. Ha nem észlel a levelek tövénél puhulást a törzsön, nincs baj a növénynél. A yucca nem kíván sok vizet, erre figyeljen, és szereti a napfényt, tartsa állandóan világos helyen.
9 évvel ezelőtt
·
#16855
Köszönöm a választ!Azért hittem, hogy vmi baja van, mert eddig nem tapasztaltam, hogy a feljebbi levelek tövénél is ilyen barnás foltok lennének.Jó éjt!
9 évvel ezelőtt
·
#16860
Ahogy fásodik a szára, akkor jelenik meg rajta a barna színű folt, mintha pikkely lenne.
9 évvel ezelőtt
·
#25290
Ugyanaz a yuccám azóta stagnált, de az utóbbi hetekben kezdett elég rosszul kinézni. A leveleket tartó szárak eléggé lefelé kezdenek görbülni, és szerintem a levelek közti barna foltok sem normálisak már... :( Mi lehet vele? Mit csináljak? Köszönöm előre is a választ!
9 évvel ezelőtt
·
#25291
Előbb töltöttem fel friss képeket is, de nem látom... Hol jeleníti meg, vagy épp miért nem??
9 évvel ezelőtt
·
#29018
Sajnos a kép nem látható. A yuccánál a túlöntözés szokott gondot jelenteni, a yucca kifejezetten száraz körülményeket kedvel. Ha a talaja állandóan nedves, gyökérnyaki rothadás lép fel, ami miatt a törzse megpuhulhat és utána kidől. Ellenőrizze a növényt, ha kaspóban van a cserép, víz soha nem maradhat a cserép alatt. A yucca törzse fás, nem szokott meggörbülni, fény felé hajlása csak fényszegény tartási körülmények között fordul elő. Ellene a virág gyakori forgatásával tud védekezni.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére