1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. június 24. Kedd
  11 Válasz
  11.3K Megtekintés
10 év körüli cseresznyefánk levelei viragzás után elkezdtek "gyengülni", színük az erek mellett zöld maradt, egyébként világoszöldre váltott. Akkor a probléma nagyjából helyrejött, de most sokkal erősebben jelentkezik és levelek nagyrésze le is hullott. A tünet a fa egyes részein jobban jelentkezik de valamennyire mindenhol észlelhető. Szeretnénk megmenteni a fát de tanácstalanok vagyunk.
9 évvel ezelőtt
·
#17652
Válasz elfogadva
Üdv! Ha tippelnem kellene akkor magnézium hiányra voksolnék! Én úgy tudom az okoz ilyen tüneteket! Lombtrágyázással kezelhető! (esetleg egy közeli fotót nem tudnál feltölteni?)
9 évvel ezelőtt
·
#17652
Válasz elfogadva
Üdv! Ha tippelnem kellene akkor magnézium hiányra voksolnék! Én úgy tudom az okoz ilyen tüneteket! Lombtrágyázással kezelhető! (esetleg egy közeli fotót nem tudnál feltölteni?)
9 évvel ezelőtt
·
#17661
Többek között a magnézium.De pl. vas vagy nitrogén is.Meg lehet próbálni direkt magnéziummal, ha erre reagál, akkor megvan a megoldás.Vagy általános levéltrágyával, amiben minden fontos anyag van. Ez nagyobb eséllyel oldja meg a problémát, de ha mégse (mert valamiből éppenséggel túl sok van, ami egy másik anyag beépülését gátolja), akkor meg így nem lesz meg a megoldás.
9 évvel ezelőtt
·
#17674
Üdv!Küldök képet a fáról és a levélről is.Köszönöm a segítséget.https://drive.google.com/file/d/0B6qoouMyVmZLcE5CNHVBNVc3Y0E/edit?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B6qoouMyVmZLdWUyWlJmOGZ3RE0/edit?usp=sharing
9 évvel ezelőtt
·
#17677
Üdv! Sajnos most sem lehet megnyitni a fotókat! Próbáld meg a kepfeltöltes.hu oldalra feltölteni és onnan a link a képhez címet beilleszteni ide! Úgy már biztos menni fog! :)
9 évvel ezelőtt
·
#17683
Erre 10 ember közül 9 rávágná, hogy vasklorózis. Én mint tizedik, azt mondom, hogy nem tudom...Lehet vashiány, vagy magnézium, vagy egyéb. Csak az a zavaró, hogy a levelek folyamatosan száradnak és hullanak. Ez valami akut problémára utal. Pl. műtrágyázás vagy friss szerves trágyázás utóhatása, vagy nagyobb mennyiségű fahamu, vagy a gyökerek elrágása, vagy kéregmoly kártétele, ilyesmi.
9 évvel ezelőtt
·
#17700
:D Nem vagyok híve semmi permetezésnek, kertünkben 2 cs.fa van, én mindig a beteg részeket eltávolitom, idén oly nagy volt a termésbőség 30 üveggel elraktunk, s még kétszer ennyi maradt a fánkon, Igaz ezt kb 2-3 évenként történik, arra figyeltem fel hogy a szomszédom bőszen permetezte fáit egy kivételével mind kipusztult, az enyém jó öreg fa, /50-60év/mindkettö eddig szépen termett. Másoktól is hallom a biológiai védekezés előnyeit kipróbáltam, szépen bevált
9 évvel ezelőtt
·
#17711
A levelek színe az csak következménye annak, hogy a fa egy zárt kertben, épületek között van. Jó lenne , ha a fa törzsének környékéről a talajról is készülne kép, az többet mondana az okról.A fa koronája erősen fel van kopaszodva,, valószínű a fény is kevés számára.
9 évvel ezelőtt
·
#17713
A biológiai védekezés addig szokott működni, ameddig nem támad semmi komolyabb kórokozó vagy kártevő. A honvédségünk is dicsőségesen védi hazánkat, de ha valaki megpróbálna elfoglalni minket, kb. fél nap alatt sikerülne neki. Ahogy pl. 56-ban a honvédség egyetlen puskalövés nélkül adta meg magát a szovjeteknek, hiába állította a rádióban Imre bácsi, hogy csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van. (Amúgy a kormány sem volt már a helyén a beszéd idején, hanem menekültek.)
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére