felco shop banner ingyenes szallitas


  Mihályi Gergely Dísznövény

Japán juhar dugványról való szaporítása, hogy csináljam?

  Kiemelt   Megoldott

Nagy fanatikusa vagyok a Ázsiai növényvilágnak ezért szeretném a segítségüket kérni a japán juhar szaporítása ügyében.A közeljövőben(tavasszal)szert fogok tenni egy pár hajtásra egy fáról, ezeket szeretném gyökereztetni. Hogyan csináljam? A választ előre is köszönöm :)

Válaszok (3)
 • · Hajcsák László · Vissza a tetejére
  Sziasztok! Véleményed- véleményetek szerint októberben érdemes belevágni a Japán juhar dugványból való szaporitásába? Esetleg megfelelö helyen tárolva nem indulna be a nedvkeringés? Tóth Attila nagyon perfekt volt számomra a hozzászólásod de én a hajtást vízbe tenném és úgy szintén gyökereztetö hormont használnék. További szép napot ! :-)
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Mihályi Gergely · Vissza a tetejére
  Kedves Tóth Attila!Köszönöm segítségedet, ha vége ennek a fránya télnek azonnal nekilátok a projektnek :)
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Tóth Attila · Vissza a tetejére
  Nem könnyű dugványozni, de nekem már sikerült párat. Zöld dugványos módszerrel érdemes próbálkozni. Késő tavasszal, kora nyáron ( május-június) Nagyon levegős, gyökereztető közeg kell neki, homok, apró kavicsos közeg, vagy kertészeti perlit, (talán ez a legjobb) mivel itt nem alakul ki pangó víz és nem fog elrothadni a szár mielőtt gyökeret ereszt. Árnyékos helyen kell tartani, és a cserépre rá kell húzni nylon zacskót, vagy félbevágott petpalackot, hogy párás környezetben álljon. Nem árt még dugványozás előtt gyökereztető hormonporba mártani. Nekem olyan 50-60 %-os eredési arány lett ősz végére. Ja igen, a legfontosabb, rendszeresen, de kevés vízzel, inkább csak nyirkosan tartani a gyökereztető közeget. Ha nem hervad el 2 hónap után sem, akkor nagy valószínűséggel meggyökeresedett és átlehet ültetni ősszel lombhullás után általános virágföldbe.
  The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

Vissza a tetejére