felco shop banner ingyenes szallitas


  Török Tünde Dísznövény

diffenbachia gyökereztetése

  Kiemelt   Megoldott

Egy hete kaptam egy kis diffenbachia hajtást, amit az illető már vízbe tett egy ideje gyökereztetni. Mikor megkaptam elég hervadtak voltak a levelei, és 2 db 2 cm-es gyökere volt. Most, hogy egy hete nálam van, vízbe tettem, az egyik levél elsárgult, a gyökérkezdemények nem változtak. Mit csinálok rosszul? Mit tehetek a megmentésére? Mennyi fény kell neki: ablakba tegyem, vagy messzebb az ablaktól? Előre is köszönöm!

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Ha nem rothad a szárrész, akkor nem kell aggódni, majd hajt új leveleket.Világos, de nem napsütötte helyre kell tenni, és várni.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (4)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Úgy általánosságban a sok fény gátolja a gyökeresedést, de a Dieffenbachia annyira jól gyökeresedik, hogy ez nem sokat számít.A levélsárgulás talán még az előző gazdájánál elkezdődött, ha hervadtak voltak a levelek. Vagy meg is fázhatott szállításkor. Nincs esetleg túl sok levele? Mert azt nem lehet elvárni tőle, hogy gyökér nélkül életben tartson annyi levelet, mint gyökeresen, ilyen esetben leszárítja a levelek harmadát-felét.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Török Tünde · Vissza a tetejére
   2 db levéllel kaptam, mindkettő hervadt volt. Az egyik levél azóta már tönkrement, a másik valamivel jobb állapotban van, mint amikor megkaptam. De hogy megfázott volna szállításkor, azt nem hiszem, mert csak épületen belül mozgattuk.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Török Tünde · Vissza a tetejére
   Köszönöm, akkor most várunk.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Nagy Krisztina · Vissza a tetejére
   Nekem is van egy Diffenbachia-m. Nagyon megnőtt es mint mar sokszor legvágtam es visszatettem a földbe. eddig mindig gyokeret eresztett , helyrejott. Most nem, ledobta az osszes levelet es csak egy kórór maradt. Hiaba van a foldbe, nem történik semmi vele. Már egy hónapja ugyanolyan állapotba van. Lesz belőle valami valaha?
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére