1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. január 30. Csütörtök
  5 Válasz
  17.5K Megtekintés
Egy hete kaptam egy kis diffenbachia hajtást, amit az illető már vízbe tett egy ideje gyökereztetni. Mikor megkaptam elég hervadtak voltak a levelei, és 2 db 2 cm-es gyökere volt. Most, hogy egy hete nálam van, vízbe tettem, az egyik levél elsárgult, a gyökérkezdemények nem változtak. Mit csinálok rosszul? Mit tehetek a megmentésére? Mennyi fény kell neki: ablakba tegyem, vagy messzebb az ablaktól? Előre is köszönöm!
10 évvel ezelőtt
·
#16062
Válasz elfogadva
Ha nem rothad a szárrész, akkor nem kell aggódni, majd hajt új leveleket.Világos, de nem napsütötte helyre kell tenni, és várni.
10 évvel ezelőtt
·
#16035
Úgy általánosságban a sok fény gátolja a gyökeresedést, de a Dieffenbachia annyira jól gyökeresedik, hogy ez nem sokat számít.A levélsárgulás talán még az előző gazdájánál elkezdődött, ha hervadtak voltak a levelek. Vagy meg is fázhatott szállításkor. Nincs esetleg túl sok levele? Mert azt nem lehet elvárni tőle, hogy gyökér nélkül életben tartson annyi levelet, mint gyökeresen, ilyen esetben leszárítja a levelek harmadát-felét.
10 évvel ezelőtt
·
#16046
2 db levéllel kaptam, mindkettő hervadt volt. Az egyik levél azóta már tönkrement, a másik valamivel jobb állapotban van, mint amikor megkaptam. De hogy megfázott volna szállításkor, azt nem hiszem, mert csak épületen belül mozgattuk.
10 évvel ezelőtt
·
#16062
Válasz elfogadva
Ha nem rothad a szárrész, akkor nem kell aggódni, majd hajt új leveleket.Világos, de nem napsütötte helyre kell tenni, és várni.
10 évvel ezelőtt
·
#16074
Köszönöm, akkor most várunk.
5 évvel ezelőtt
·
#29890
Nekem is van egy Diffenbachia-m. Nagyon megnőtt es mint mar sokszor legvágtam es visszatettem a földbe. eddig mindig gyokeret eresztett , helyrejott. Most nem, ledobta az osszes levelet es csak egy kórór maradt. Hiaba van a foldbe, nem történik semmi vele. Már egy hónapja ugyanolyan állapotba van.
Lesz belőle valami valaha?
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére