1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. március 23. Vasárnap
  2 Válasz
  4.7K Megtekintés
A képen látható a földem. Novemberben vettük meg a házat, most szeretném füvesíteni, ill. egy részén konyhakertet kialakítani. A föld cserepes, nagyon kemény. Alkalmas ez pázsithoz? Mivel tudnám feljavítani? Trágya v. gombaföld, vagy ezekkel még tömöttebbé teszem? Valaki mondta, hogy ne trágyázzak, mert arra jön a giliszta, arra meg a vakond... Mit tegyek? Jövőhétvégén ledozeroltatom, hogy sík legyen és terveim szerint hozatok rá pár centi földet, majd gyomírtom és később füvesítem. Valaszaikat előre is köszönöm!
Mellékletek (1)
10 évvel ezelőtt
·
#16699
Jövőhétvégén ledozeroltatom, hogy sík legyen és terveim szerint hozatok rá pár centi földet, majd gyomírtom és később füvesítem.erre már nem nagyon lehet mit írni :-) ön mindent tud már
10 évvel ezelőtt
·
#16710
Dózerolás után mégis mit lehetne gyomirtani? Ilyen célra olyan gyomirtókat szokás használni, amiknek levélre kell kerülni. Ha nincs levél, akkor a hűlt helyére felesleges bármit is szórni.A talaj láthatóan nagyon kötött, agyagos. Némi homok se árt hozzá, de főleg minél több szerves anyagot kell hozzákeverni. (Rotációs kapával pl.)Minden m2-re egy egy talicska növényi anyag, vagy legalább 30 l. Amikor el van simítva a táj, akkor.Ha a hozatott talaj ugyanolyan agyagos, akkor abba is.Füvesíteni nem lehet ám bármikor. Annak a kora tavasz vagy az ősz az ideje. Nyáron csak napi locsolással kel ki, de akkor is nagyon hézagos lesz a hozzáértők szerint.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére