metszes banner

Kérdés-Válasz Pázsit, gyep


  Angyal Pázsit, gyep

Még a föld alól is meggyvessző jön!!!

  Kiemelt   Megoldott

Rendelkezünk egy egészséges meggyfával, mely körül kb. 5-8 méteres sugarú körben meggyvesszők jönnek a föld alól, mint a fán lévő új hajtások teljesen úgy néznek ki, csak sokkal több van belőlük. Arra gyanakodunk, a gyökerekből nyomja ki a fa, ha fűnyíróval levágjuk erősödik, találtunk több éves, konkrétan megerősödött darabokat, melyeket a jövőben ki akarunk ásóval szedni. Lehet ez ellen tenni valamit?Egyesével egy örökkévalóság kihúzkodni a friss hajtásokat a földből, ellenben meg szeretnénk szüntetni ezt a rendellenességet(?) . Teljesen elnyomja a kertben a füvet.

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Szerintem nem is oltvány, hanem sarjadzó típusú, saját gyökerű fa.Nekem is van ilyen. Elég érzékeny a moníliára, mint általában a régi fajták, de hagyom, mert olyan közepes minőséget terem, és már most, nem évek múltán.Nálam nem kezelt gyepen van, úgyhogy nem okoz gondot.Tenni nem lehet ellene semmit, csak a nagy fával együtt kiirtani. Vagy ugye egyesével kihúzgálni mindig.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Deilinger Dávid · Vissza a tetejére
   A probléma az alannyal van amire a nemes van ráoltva. Mivel vad alanyon van rajta, megszüntetni nem igen lehet, nálam is ilyen pár cseresznyefa. Kiszedés és elültetést nem javaslok, mert köze nem lesz a mostani fának a terméséhez. Vagy van valakinek más véleménye?
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére