felco shop banner ingyenes szallitas


  Schmidt Péter Pázsit, gyep

penész

  Kiemelt   Megoldott

Üdvözletem! Idén áprilisban egy országos barkácsáruházláncban vásároltam gyeptrágyát. azóta azt tapasztalom, hogy ahol kiszórtam a granulátumot, ott csapadékos időben fehér színű penész foltok jelennek meg a föld felszínén, jellemzően ott, ahol nincs fű a felületen. egy nap elteltével a fehér folt bebarnul, a szélén viszont terjedve friss fehér telepek jelennek meg. Kérdésem az lenne, hogy árt-e ez a későbbiekben a fűnek, illetve az egyéb dísznövényeknek, kell-e védekezni ellene, és ha igen, milyen szerrel.
Csatolmányok:

Válaszok (4)
 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Úgy látom, másnak sincs ötlete, hogy mi összefüggés lehet egy műtrágya és egy gomba között. Szerintem semmi. A gomba megjelenése véletlenül történt most.Nem ismerem konkrétan ezt a penészgombafajt, de az a tippem, hogy mivel nem az élő töveken lakik, ezért a fűnek nem okoz kárt, esetleg még használ is azzal, hogy lebontja a talajban lévő szerves anyagot.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Schmidt Péter · Vissza a tetejére
  Nagyon köszönöm a hozzászólást!
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Pintér István · Vissza a tetejére
  Nekem is mindenem a gyep "Az a szép ződ gyep" idén nyár eleje óta én is tapasztalok hasonlókat! Ott ahol épp valami miatt nincs gyep ott a nagyobb esőzések után fehér területek képződnek. Próbálok nem odafigyelni rájuk de eléggé lehetetlen, mert hó fehér színük van. ha késsel felszedem a felszínről és másnap nem esik az eső akkor akár egy hétre is eltűnik, aztán újra visszajön. Most már kis gödröcskék vannak de így is képződik! Ecetre immúnis, azt kipróbáltam! Ha lenne valakinek ötlete miképp lehetne megszabadulni tőle, azt köszönöm szépen.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  Mycostop nevű biológiai alapanyagú gombaölő szerrel öntözze be a területet. A Mycostop-ot talajban élő gombák ellen ajánlják, tulajdonképpen parazitálja a károsító gombákat. Kis kiszerelésben is árusítják, nem kapható mindenhol, valószínű, meg kell rendelnie. Mivel élő szervezetről van szó, hűtőszekrényben kell tárolni, és tárolhatósági ideje is korlátozott 1-1,5 év maximum.
  The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

Vissza a tetejére