Így kell megélesíteni a kerti metszőollót

Így kell megélesíteni a kerti metszőollót

A metszőolló fenésének megvan a maga trükkje: ezt mutatja be a kertész az 1 perces videón.

A gyümölcsfákat metszeni kell, de csak a borotvaéles metszőolló képes arra, hogy szabályos metszlapokat hagyjon maga után, ne roncsolja a fák szöveteit. A megoldás az élesítés!

 

A metszőolló élezésének legfontosabb szabálya, hogy a pengének csak az egyik oldalán használhatjuk a fenőkövet, a másik oldalon csak a sorját szabad egyetlen mozdulattal lehúzni.

A videó a gyümölcsfák ügyes metszését megtanító videótanfolyamból származik, amelyben négy tapasztalt kertészmérnök megtanítja 10 gyakori házikerti gyümölcsfa helyes metszését.

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR