Így kell megélesíteni a kerti metszőollót

Így kell megélesíteni a kerti metszőollót

A metszőolló fenésének megvan a maga trükkje: ezt mutatja be a kertész az 1 perces videón.

A gyümölcsfákat metszeni kell, de csak a borotvaéles metszőolló képes arra, hogy szabályos metszlapokat hagyjon maga után, ne roncsolja a fák szöveteit. A megoldás az élesítés!

 

A metszőolló élezésének legfontosabb szabálya, hogy a pengének csak az egyik oldalán használhatjuk a fenőkövet, a másik oldalon csak a sorját szabad egyetlen mozdulattal lehúzni.

A videó a gyümölcsfák ügyes metszését megtanító videótanfolyamból származik, amelyben négy tapasztalt kertészmérnök megtanítja 10 gyakori házikerti gyümölcsfa helyes metszését.

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?