1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. április 22. Vasárnap
  3 Válasz
  3.7K Megtekintés
Kicsi a teleken a hasznosítható földterület, így arra gondoltam, a pincetetőt is beültethetném. A miénken egy szögletes, vízszintesre kialakított felület van. De tartok tőle, hogy a megbolygatott felszín átengedi a csapadékot vagy a locsoló vizet és beázik a pince. Mekkora az a talaj vastagság ahol már nem okoz gondot az ásás, locsolás? Köszönöm a válaszokat.
12 évvel ezelőtt
·
#11521
Kedves Virág! Nem tudom, hogy pontosan hogy van kialakítva a pince, de megfelelő körültekintés mellett szerintem gond nélkül lehet rajta veteményesezni. Én tennék a tetejére egy szigetelő (agro)fóliát, arra kavicsot/zúzalékot, rá a földet, s bele a zöldségeket, hogy ne ázzon be a pince. Interneten zöldtető kifejezés alatt találhat még hasznos információkat.
12 évvel ezelőtt
·
#11535
Lehet, hogy én értem félre. Az agro fólia az én értelmezésemben szigetelni nem szigetel, mert egy sürün szőtt anyagról van szó, ami átereszti a vizet. Maga az elképzelés jó. Amennyiben a pince teteje bakhátas, azaz a vizet magától is levezeti és kellő vastagságú a földréteg ill. a már emlitett vizelevezető réteg kialakitásra kerül, akár tökéletes megoldás is lehet.
12 évvel ezelőtt
·
#11567
Köszönöm a válaszokat!
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére