1kert.hu - a FELCO specialista

Új

pétisó

  2013. március 17. Vasárnap
  6 Válasz
  12.3K Megtekintés
Kedves kertbarátok,ha a pétisót kiszórom a már kibújt zöldségeim közé,mennyi idő után fogyaszthatok a zöldségekből?Köszönettel Tünde
11 évvel ezelőtt
·
#13521
Annyi idő után, amennyi idő alatt megnőnek.A pétisó nem növényvédőszer, hanem műtrágya. Nem kell várakozni az evéssel.De nem csak kiszórni kell, hanem azonnal be is kell dolgozni, mivel gázosodik, és másnapra elillan a levegőbe egy része.
11 évvel ezelőtt
·
#13522
Már azon a napon. Persze, igy nem sok értelme van kiszórni, ha már kész a termék.
Én azt szeretném megkérdezni, hogy a pétisót elég önmagában kiszórni és rögtön belocsolni, vagy be kell keverni vízzel? A válaszokat előre is megköszönöm. Krisztina.
10 évvel ezelőtt
·
#14463
Legegyszerűbb kapálás előtt kiszórni, és egyből bedolgozni. A talaj, a levegő nedvessége hatására feloldódik, nem kell külön öntözni. Csak ha a föld tetején van, akkor egy része elillan, a földben viszont hozzákötődik a talajszemcsékhez. (Nem túl erősen, azaz gyorsan elkezd lefelé mozogni egy kis eső vagy öntözés hatására is.)
Lenne még egy kérdésem ezzel kapcsolatban. A paprikáimat szeretném beszórni vele, a föld a tavasszal trágyázva lett sz.marha trágyával. a kérdésem, hogy így is lehet pétisózni, vagy nem, mert sok lesz akkor és kiég? A választ köszönöm.
10 évvel ezelőtt
·
#14468
Attól függ.Ha rendes mennyiségű trágyát kapott a föld, azaz 10 kg/nm, vagy rendszeresen tápanyag-utánpótolt föld esetén 5 kg/nm, akkor felesleges pénzkidobás a műtrágya.Ha csak jelképes trágyázás történt, azaz mondjuk egy talicskával 100 nm-re, akkor mehet a pétisó. Ha a trágyázás olyan valamit érő, de nem elégséges volt, akkor a pétisót is a csomagoláson feltüntetett mennyiség egy részének megfelelően kell alkalmazni.Amúgy is ebből inkább kevesebbet használjon az ember az ideálisnál, mint többet, mert a fákat is kiviszi túladagolásnál.Mindenesetre, én kikelt növényt még nem pétisóztam, legfeljebb vetés előtt berotáltam a kellő mennyiséget. A már zöldellő növényekre levéltrágyát használok.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére