felco-shop.hu


  Szilagyi Marton Zöldség

Paradicsom palánta mi lehet?

  Kiemelt   Megoldott

Kecskeméti jubileum magokat keltettem. Lámpáztam őket és napközbe fólia alatt is voltak. Kórházba kerültem pár napra és kint maradtak a kis fólia alatt (7 napra), a szomszédom locsolgatta a palántáimat, de megfakultak a levelek, a törzse és a levelek alsó fele lila és az összes növény égnek áll. Beraktam egy pár órára újra a lámpa alá, de nagyon nem tapasztaltam változást. Valakinek ötlete? Köszönöm előre is a segítséget.

 • · Molcsán julianna · Vissza a tetejére
  Ha bolti tejhez jut,akkor egy az egyben permetezze meg minden héten,ameddig sötét zöld lesz a levele,ha van házi fele-fele arányban vizzel.Az immunrendszerét erősiti..nagyobb korában is szoktam használni,nem kapja el a betegségeket olyan hamar.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Szilagyi Marton · Vissza a tetejére
   Köszönöm szépen az információt. Most, hogy újra volt időm foglalkozni velük, szétültettem őket virágföldbe. És napközben kint vannak utána meg bent. Elkezdetek normalizálódni. Mondjuk még csak a szétültetés után vannak 2 nappal.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · .nagy árpád lajos · Vissza a tetejére
   2013. november 17. 11:42 Lajos Nagy írta, <lalanagy722@gmail.com>: Nekünk eddig még nem kellett permetezni a paradicsomot (lekopogom). Olvastam egy megoldást: \"Amennyiben a leveleken megjelennek sárga vagy barna foltok, azonnal vékony, 1 cm hosszú réz drótokat szúrjunk a növény fő tőjébe. A réz és a tőben lévő folyadék reakcióba lépnek, és rézgálic jön létre ami belülről hat folyamatosan a növényre, megakadályozva a gombásodást. A növény, egész nyáron egészséges marad.\" ÉS HA MŰKÖDIK ?? MÁR MEGÉRI !Ha a piaci és a bio zöldség is permetezve van , akkor mi valamit nagyon jól csinálhatunk. Február végén vetem el a magokat a balkonládába. A saját termelésű komposztos földünkbe. Szerencsére ezek után csak locsolni kell a palántákat meg mindig a napfényes ablakpárkányra pakolni. Aztán májusban kiültetem és locsolgatom őket meg tördelem le az oldalhajtásokat. Aztán ha kezd virágozni meg termést hozni akkor is locsolgatom és az alsó 30cm-en letördelem a leveleit. És azt hiszem ennyi. Semmi permet, semmi vegyszer. (ezeket a Hobbi-kertesek ,írták,meg !!!) És bejött nekik.(( ha még valaki esetleg elfelejtette volna-elolvasni.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére