felco shop banner ingyenes szallitas


  Szilagyi Marton Zöldség

Paradicsom palánta mi lehet?

  Kiemelt   Megoldott

Kecskeméti jubileum magokat keltettem. Lámpáztam őket és napközbe fólia alatt is voltak. Kórházba kerültem pár napra és kint maradtak a kis fólia alatt (7 napra), a szomszédom locsolgatta a palántáimat, de megfakultak a levelek, a törzse és a levelek alsó fele lila és az összes növény égnek áll. Beraktam egy pár órára újra a lámpa alá, de nagyon nem tapasztaltam változást. Valakinek ötlete? Köszönöm előre is a segítséget.

 • · Molcsán julianna · Vissza a tetejére
  Ha bolti tejhez jut,akkor egy az egyben permetezze meg minden héten,ameddig sötét zöld lesz a levele,ha van házi fele-fele arányban vizzel.Az immunrendszerét erősiti..nagyobb korában is szoktam használni,nem kapja el a betegségeket olyan hamar.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · .nagy árpád lajos · Vissza a tetejére
   2013. november 17. 11:42 Lajos Nagy írta, <lalanagy722@gmail.com>: Nekünk eddig még nem kellett permetezni a paradicsomot (lekopogom). Olvastam egy megoldást: \"Amennyiben a leveleken megjelennek sárga vagy barna foltok, azonnal vékony, 1 cm hosszú réz drótokat szúrjunk a növény fő tőjébe. A réz és a tőben lévő folyadék reakcióba lépnek, és rézgálic jön létre ami belülről hat folyamatosan a növényre, megakadályozva a gombásodást. A növény, egész nyáron egészséges marad.\" ÉS HA MŰKÖDIK ?? MÁR MEGÉRI !Ha a piaci és a bio zöldség is permetezve van , akkor mi valamit nagyon jól csinálhatunk. Február végén vetem el a magokat a balkonládába. A saját termelésű komposztos földünkbe. Szerencsére ezek után csak locsolni kell a palántákat meg mindig a napfényes ablakpárkányra pakolni. Aztán májusban kiültetem és locsolgatom őket meg tördelem le az oldalhajtásokat. Aztán ha kezd virágozni meg termést hozni akkor is locsolgatom és az alsó 30cm-en letördelem a leveleit. És azt hiszem ennyi. Semmi permet, semmi vegyszer. (ezeket a Hobbi-kertesek ,írták,meg !!!) És bejött nekik.(( ha még valaki esetleg elfelejtette volna-elolvasni.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Szilagyi Marton · Vissza a tetejére
   Köszönöm szépen az információt. Most, hogy újra volt időm foglalkozni velük, szétültettem őket virágföldbe. És napközben kint vannak utána meg bent. Elkezdetek normalizálódni. Mondjuk még csak a szétültetés után vannak 2 nappal.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére