metszes banner

Kérdés-Válasz Zöldség


  Suzy Zöldség

Kérdés gombaölöröl:)

  Kiemelt   Megoldott

Kérdés:Sziasztok! Paradicsomfoliában dolgoztam.A szárakat szedtük,és nem használtam kesztyüt mert nem jo benne nekem dolgozni.Ilyen fürtös koktélparadicsom elág magasra futos növény. Véletlenül belenyultam a száron lévö kék szinü gombaölöbe amit már régen kentek a növényre,nem mostam meg a kezem egyböl.Azt mondták nem lesz bajom töle.Egy ,,hozzáértöt szeretnék megkérdezni,hogy ugye tényleg nem lesz attól bajom? Köszönöm a választ elöre is.:)

Hivatkozások:

 1. http://Segitség

Válaszok (2)
 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  Ha a permetlé nyoma kékes színű, valószínű réz-szulfát hatóanyagú gombaölő szerrel kezelték korábban. Minden vegyi anyag az emberi bőrön keresztül is felszívódik, bekerül szervezetbe, ezért a frissen permetezett növények ápolási munkái során - megelőzésre - ajánlott a gumikesztyű használata. Nem csak akkor lehet növényvédő szer maradék a növényeken, ha színe észlelhető, a legtöbb növényvédő szer nem hagy látható nyomot a növényeken. A réz nem erős méreg, de a hosszan tartó (több órás) munka után a kéz bőrfelületén irritációt okozhat.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Suzy · Vissza a tetejére
  Köszönöm szépen a válaszát.Még annyit szeretnék mondani,hogy igen ez kék szinü volt,de ezt nem permetezték,hanem ecsettel kenték már régebben több helyen a növény szárára,és ahogy hozzáért a kezem olyan por szerüen fogta be a kezemet,szerintem ez valami krémes állaggó lehetett anno.Nincs semmi bajom eddig ez 3 nappal ezelött történt.Remélem nem is lesz már bajom:(
  The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Vissza a tetejére