1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. július 12. Szombat
  2 Válasz
  10.3K Megtekintés
Kérdés:Sziasztok! Paradicsomfoliában dolgoztam.A szárakat szedtük,és nem használtam kesztyüt mert nem jo benne nekem dolgozni.Ilyen fürtös koktélparadicsom elág magasra futos növény. Véletlenül belenyultam a száron lévö kék szinü gombaölöbe amit már régen kentek a növényre,nem mostam meg a kezem egyböl.Azt mondták nem lesz bajom töle.Egy ,,hozzáértöt szeretnék megkérdezni,hogy ugye tényleg nem lesz attól bajom? Köszönöm a választ elöre is.:)
Hivatkozások
  1. https://Segitség
9 évvel ezelőtt
·
#29048
Ha a permetlé nyoma kékes színű, valószínű réz-szulfát hatóanyagú gombaölő szerrel kezelték korábban. Minden vegyi anyag az emberi bőrön keresztül is felszívódik, bekerül szervezetbe, ezért a frissen permetezett növények ápolási munkái során - megelőzésre - ajánlott a gumikesztyű használata. Nem csak akkor lehet növényvédő szer maradék a növényeken, ha színe észlelhető, a legtöbb növényvédő szer nem hagy látható nyomot a növényeken. A réz nem erős méreg, de a hosszan tartó (több órás) munka után a kéz bőrfelületén irritációt okozhat.
9 évvel ezelőtt
·
#29052
Köszönöm szépen a válaszát.Még annyit szeretnék mondani,hogy igen ez kék szinü volt,de ezt nem permetezték,hanem ecsettel kenték már régebben több helyen a növény szárára,és ahogy hozzáért a kezem olyan por szerüen fogta be a kezemet,szerintem ez valami krémes állaggó lehetett anno.Nincs semmi bajom eddig ez 3 nappal ezelött történt.Remélem nem is lesz már bajom:(
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére