1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. július 18. Péntek
  2 Válasz
  28.9K Megtekintés
Sziasztok! Még soha nem vettem fűszernövényeket, ezért nincs nagy tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Nemrég azonban vettem citromfüvet és mentát, de a citromfű legtöbb levelén barna pöttyök vannak. A kérdésem az lenne, hogy szabad-e/lehet-e így fogyasztani? Illetve mit kell ezekkel a barnás levelekkel kezdeni? Másik: Meddig szabad majd visszavágnom, hogy szépen nőjön majd? Köszönöm a válaszokat! Egy kezdő
Mellékletek (1)
9 évvel ezelőtt
·
#29079
A citromfű leggyakoribb levélbetegsége a szeptóriás levélfoltosság. Kizárólag nedves, párás körülmények között szokta fertőzni a citromfüvet ez a gomba. Az elmúlt hetekben végre volt egy kis eső, itt az eredménye. A foltos leveleket ne fogyassza el, csipkedje le, ha csak elszórtan vannak. Ha szép nagy lombot akar nevelni, akkor 3.-4. levélpárnál csípje vissza a hajtásait. A levelek tövében fejleszti az oldalhajtásait, minden hajtáson 2 oldalhajtást nevel. Bárhol is helyezi el, ne este öntözze és ne legyen soha vizes a levele, ezzel a barna foltok kifejlődését meg tudja előzni.
9 évvel ezelőtt
·
#29169
Ez az év igazán kedvez a lisztharmat és peronoszpóra betegségeknek a rengeteg csapadék és a harmat miatt, ugyanis júliusban és augusztus elején nem volt jellemző eddig a hajnali harmat. valódi melegágya e két betegségnek! (uborka,bab, tök stb) Tudom, hogy sokan ellene vannak, de ilyen szélsőséges időben a vegyszeres védekezés, ami megállítja ezeket a betegségeket. Én a babra is tegnapelőtt fújtam a thiovit nevű gombaölőt, melynek nulla napos az élelmezési várakozási ideje. Persze azért én is várok vele 2-3 napot amire most nincs is szükség, mert most még csak virágzó állapotában van, ugyanis másodvetésként késői termésre számítok. A peronoszpórára viszont ez a szer nem hatásos!
Mellékletek (1)
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére