Így ápoljuk tavasszal a rózsáinkat a nyári virágözön érdekében

Így ápoljuk tavasszal a rózsáinkat a nyári virágözön érdekében

Ültethetünk is.

Mindenki szeretné, ha nyáron gazdagon virágoznának a szépséges rózsái. Ahhoz, hogy a közkedvelt növény erőteljes, dúsan elágazó és egészséges legyen, most kell visszametszenünk. Általános szabály, hogy az erős visszavágás után erőteljesen hajtanak ki újra a növények néhány hosszú, életerős hajtásból. A gyenge visszametszés eredménye erőtlen kihajtás számos rövid hajtásból. Ilyenkor érdemes az elfagyott vesszőket is levágni.

Ajánlatos trágyázni szarvasmarhatrágyával, vagy akár csalánlével az erős és egészséges növények érdekében. A rózsákon a csirketrágya is használható, de ne frissen szórjuk rá, mert túl erős, így káros a talajban lakó élőlényekre és magukra a növényekre is. Ezért jobb szárítani, komposztálni, vagy vízzel folyékony trágyát készítve felhasználni az ürüléket.

rozsainkat tavasszal apoljuk 02

Vizsgáljuk meg alaposan a rózsákat, hogy nem- jelenteke meg kórokozók, kártevők a töveken. Amennyiben igen, feltétlenül intézkedjünk mihamarabb! Lehetőség szerint alkalmazzunk környezetbarát szereket, biológiai védekezést.

Amennyiben új rózsákat szeretnénk ültetni, a tavasz ideális időpont ehhez. Így őszig még elegendő ideje lesz a növénynek jól begyökeresedni, és a telet fagykárosodás nélkül átvészelni.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR