1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. július 25. Péntek
  7 Válasz
  17.5K Megtekintés
A paradicsom termésének szára körül jelenik meg. Leszedett állapotban a sárga területeken 2-3 nap múltán rothadásnak indul. Mi a neve ennek a betegségnek, hogy hogyan tudnék védekezni ellene? Képeket csatoltam.
9 évvel ezelőtt
·
#29112
Úgy látom, hogy a virág kocsányán és a csészeleveleken finom szövedék jelent meg, és abban apró valamik. Ez takácsatkára utal. Kérem vizsgálja meg kézi nagyítóval a kocsányt. Várom válaszát!
9 évvel ezelőtt
·
#29147
Ide is leírom amit a paprikához is írtam, hogy teljes legyen ez a topic. Fóliasátras családi gazdaságról van szó. A sátor egyik felében paprikát termeszünk, tölteni való (HRF F1), és hegyes erős (Daras F1) egyaránt, a másik felében pedig féldeterminált paradicsom (Platus F1) található. Megvizsgáltam közelebbről a kocsányt, és találtam is valamit. Sikerült lencsevégre kapni a kisfickót, de nem volt egyszerű mert igen gyorsan szalad. Hosszúkásak, sárga színűek, és a csészelevelek alatt bújkálnak. Töltök fel képeket is, nem profi munka de azért látszik a lényeg.
9 évvel ezelőtt
·
#29148
Itt vannak a képek:
9 évvel ezelőtt
·
#29149
:
9 évvel ezelőtt
·
#29150
valamiért nem tudom egyszerre feltölteni a képeket...
9 évvel ezelőtt
·
#29156
A rovar alakja a tripsz lárvára hasonlít, sajnos nem éles a kép. Két tripsz faj él és károsít hajtatott paprikánál, paradicsomnál és uborkánál: a dohánytripsz és a nyugati virágtripsz. Mindkettő faj a fóliaházban áttelel, tehát jövőre is számíthat rájuk. Nagyon nehéz védekezni ellenük , mert a lárva alakban a szártőhöz a talajba vonulnak néhány napra, ekkor a kijuttatott szer nem éri, tehát a kezelés csak a lombon élő alakokat öli meg. Ezért rövid időn belül ismételni kell a permetezést az éréssel, a szedéssel és az élelmezésügyi várakozási idővel összhangban. Engedélyezett szerek: Confidor, Actara, Karate, Mospilan 3-7 nap. A rovar nagyon rejtetten él, nem is szokták meglátni, csak a kártételt veszik észre, de az már késő.
9 évvel ezelőtt
·
#29158
Nagyon szépen köszönöm a segítségét, nagyon sokat segítet. Mospilanom van is itthon azzal fogom permetezni.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére