1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2017. augusztus 07. Hétfő
  1 Válasz
  20.6K Megtekintés
Kedves Hobbikertész!

10.emeleten déli fekvésű erkélyen termesztek paradicsomot. Naponta locsoltam rendesen.

Sajnos a linken található képeken látható problémám van. ( https://1drv.ms/f/s!AntqnTk_S1ra337YjaEP7AhRIgJP ) Először csak a levelek kezdtek elhalni, azt hittem, hogy a kánikulától, utána viszont a gyümölcs is megfertőződött.

Mit csinálok rosszul?

Köszönöm előre: Egeristi
6 évvel ezelőtt
·
#29869
Kedves Éger István!
Déli fekvésű erkélyen, loggián kaktuszokon kívül nem érzik jól magukat a növények. Nem elég, hogy tűző napon a növény lombja , a cserepekben a földje felforrósodik, gyakran meghaladja tartósan a 40 C fokot, a felforrósodott fal és kőburkolat éjjel is fűti a növényeket, nem hagyja lehűlni, felfrissülni azokat. A Nap számos növénynek levelét megégeti, károsítja, jövőre érdemes lenne 11-15 óra közötti időszakban árnyékolni az erkélyen nevelt növényeket felhőmentes kánikulai napokon. Ha ragaszkodik a paradicsomhoz, kisebb lombú, nem folyton növő típust, fajtát javaslok.
A képen a paradicsom lombja részlegesen elszáradt, rajta éretlen termésekkel. A tövek alsó felén még vannak zöld hajtások, és levelek, de már ott is a fellépett a levélszélek száradása, ami vízhiány és tápanyaghiány jele.
Az első képen a termés kocsányán takácsatka szövedéke jelzi, hogy ez a kártevő felszaporodott a paradicsomon. Takácsatkák napos, meleg száraz körülményeket kedvelik, szívó kártevők, bár kicsi méretűek, de nagy tömegben szívogatásukkal a megtámadott levelek elhalását okozzák. Jövőre is számíthat megjelenésükre május végétől. Atkák ellen az Envidor, Sanmite, Zoom, Ortus szerek hatásosak.
Üdvözlettel: Növénydoktor
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére