Hogyan válasszuk ki a legjobb teleszkópos ágvágó fűrészt?

Hogyan válasszuk ki a legjobb teleszkópos ágvágó fűrészt?

A Felco Shop kínálatában megjelent az általunk legjobbra értékelt négy hosszú nyelű, teleszkópos ágvágó fűrész, a Silky japán gyártó kínálatából. Mindegyik másban különleges, ezért most összefoglaljuk, hogyan érdemes választani közülük.

Nagy magasságban metszeni úgy, hogy közben két lábbal a földön állunk: ezt tudják a teleszkópos ágvágó fűrészek. A FELCO sajnos nem gyárt ilyet, úgyhogy utána kellett járnunk, hogy melyik az a márka, amelyik az elképzelhető legjobb teleszkópos ágvágót kínálja. Csak a minőség és az értékarányos ár számított a választáskor, hiszen a Felco Shop vásárlói ezt várják el tőlünk: tökéletességet, de nem elszállt árakat. A Silky márkára esett a választásunk, mert a japán gyártó kifejezetten kemény munkára tervezte az eszközeit és egy cseppet sem drágábbak, mint amibe ez a szintű minőség kerül. Mégpedig a Silky eszközök eszméletlen jók!

A Silky teleszkópos ágvágói kimondottan könnyűek és könnyen használhatók. Csak helyezze a vágópengét a levágni kívánt faág tetejére és hagyja a fűrészt dolgozni. A gravitációnak és a húzó mozdulatnak köszönhetően nincs szükség egyéb erőkifejtésre.

Az alumínium rúd ovális alakja segítségével nagyon pontosan tudja irányítani a fűrész mozgását. Továbbá ez a forma több erőt és merevséget ad a teljes hossz mentén és minimálisra csökkenti a szár meghajlását.

A teleszkópos fűrészek többféle modellként és többféle hosszban érhetők el. Minden egyes teleszkópos fűrész dupla rögzítő mechanizmussal van ellátva, ami egy nyomógombot és egy kihajtható kart takar. Ezek együtt a lehető legbiztonságosabb és legstabilabb rögzítést adják a kívánt rúd hossznak.

Lássuk a kiválasztott négy típust!

LONGBOY – a jól szállítható, hosszú kerti fűrész

Amennyiben Ön sűrűn viszi magával a teleszkópos ágvágó fűrészét személyautóval akkor a Longboy-t kimondottan Önnek fejlesztették ki! Mivel a vágópenge összecsukható, ezért a Longboy fűrész összetolt állapotban csak 145 cm hosszú. A vágópenge védő tokkal a vágópengét a szárhoz lehet rögzíteni, így ezt a kompakt fűrészt biztonságosan és könnyen lehet magunkkal vinni, szállítani és raktározni.

Ön akár egész nap képes fákat metszeni anélkül, hogy elfáradna, mivel a Longboy fűrész egy könnyű és könnyen kezelhető fűrész. A vágópenge végén lévő vágóél segít Önnek, hogy a fűrészt a vágásban tartsa. A felső vágóél egyúttal arra is használható, hogy levágja a kis ágakat vagy lehúzza a kisméretű, elszáradt, letört ágakat a lombkoronából.

teleszkopos agvago furesz 02

ZÜBAT – fűrész és hosszú nyél, egyben és külön

Ön már talán hallott a Zübat kézi fűrész családról. A Zübat teleszkópos fűrészek lehetővé teszik, hogy kedvenc Zübat fűrészét egy teleszkópos szárra rögzítve használja.

Kis súly, könnyű irányíthatóság, a Zübat fűrészek nagyszerűen használhatók nagy magasságokban és sűrűn benőtt területeken is. A teleszkópos fűrész vágópengéje felcserélhető a kézi fűrész vágópengéjével, lehetővé téve a sűrű fogazatú fűrész használatát metszési szezonban vagy kemény fa könnyű metszését, mint pl. a legtöbb gyümölcsfa.

Az ovális alumínium rúd segítségével nagyon pontosan tudja irányítani a fűrész mozgását. Ez a fűrész is két lépcsős rögzítő mechanizmussal rendelkezik, így biztonságosan használható a kívánt teleszkópos rúd hossz.

teleszkopos agvago furesz 03

FORESTER – a professzionális teleszkópos fűrész

A Forester rendelkezik egy professzionális teleszkópos ágvágó minden jó tulajdonságával, és emellett könnyebb és kisebb méretű. A vékony vágópengének köszönhetően könnyen irányítható akár nagy magasságban vagy sűrű növényzet között is. Az alumínium rúd ovális alakja segítségével nagyon pontosan tudja irányítani a fűrész mozgását.

Ez a fűrész is kétlépcsős rögzítő mechanizmussal rendelkezik, így biztonságosan használható a kívánt teleszkópos rúd hossz. A vágópenge végén lévő vágóél segít Önnek, hogy a fűrészt a vágásban tartsa. A felső vágóél egyúttal arra is használható, hogy levágja a kis ágakat vagy lehúzza a kisméretű, elszáradt, letört ágakat a lombkoronából.

teleszkopos agvago furesz 04

HAYAUCHI – profi kertészeknek és erdészeknek

A professzionális felhasználók legkedveltebb választása! Ez a teleszkópos ágvágó fűrész nagyon könnyű és a használata is egyszerű. A Hayauchi 390 mm hosszú, ívelt vágópengéje a Silky különleges 4-RETSUME vágófogait tartalmazza, aminek köszönhetően gyorsan átvághatók a vastagabb faágak is valamint a fűrész egyaránt alkalmas szálirányú illetve keresztirányú vágásokra.

A vágópenge két különböző pozícióba állítható magas és alacsony metszésekhez. A felső vágóél a vágásban tartja a fűrészt, míg az alsó vágóél segít a fakéreg alávágásában.

Az ovális alumínium rúd segítségével nagyon pontosan tudja irányítani a fűrész mozgását. Ez a fűrész is kétlépcsős rögzítő mechanizmussal rendelkezik, így biztonságosan használható a kívánt teleszkópos rúd hossz.

teleszkopos agvago furesz 05

Összefoglalva: a LONGBOY és a ZÜBAT teleszkópos ágvágó fűrészek elsősorban kerti és gyümölcsösben adódó munkákra ajánlanak gyors, biztonságos és haladós megoldást. A FORESTER és a HAYAUCHI pedig profi fakivágók, parkfenntartók, hivatásos kertészek kedvence lesz, akik értékelik, hogy mennyire kézhezálló és mennyi munkát takarít meg a használatuk. A Felco Shop mind a négy típust felvette a kínálatába 2021-ben, hogy ettől kezdve a teleszkópos, hosszú nyelű ágvágó fűrészt kereső vásárlóit is kiszolgálhassa.

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR