1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. november 07. Szerda
  14 Válasz
  4.2K Megtekintés
Kedves Kertbarátok! A télire itthon maradó madarak etetésével kapcsolatban lenne kérdésem. Nagyszüleim telke Alsóörsön van, a Balaton északi partján. Sajnos télen elég ritkán jutok le, és ha nagy a hó, az utcába fel se lehet menni. Számtalan madár van azonban a kertben, akiknek szeretnék télire úgy kitenni eleséget, hogy az nagyjából egy hónapig elegendő legyen. Ezzel együtt persze a víz kérdése is problémás, hiszen a kerti csap víztelenítve van. A kert több pontjára tegyek ki etetőt? Azzal kapcsolatban kérnék tanácsot, hogy hogyan lehetne ezt a helyzetet jól megoldani. Előre is köszönöm a segítséget! Bernadett
11 évvel ezelőtt
·
#12494
kedves Bernadett az ön problémájára a megoldás egy giga nagy önetető, asztalos megcsinálja vagy ön, víz nem gond azt adok én ön helyet, :-)
11 évvel ezelőtt
·
#12496
Egy hónap az állati hosszú idő, viszont a szándék becsülendő. Lehet kapni direkt nekik hálós golyókat, abból jó sokat fákra, bokrokra kiakasztani, és talán lakik arra hasonló állatbarát, aki közeli, távolabbi szomszéd.
11 évvel ezelőtt
·
#12497
Még annyival kiegészíteném, hogy 1-2 etetőt is ki lehetne akasztani a fákra, és a kedves szomszéd rendszeresen pótolná a szotyit.
11 évvel ezelőtt
·
#12498
100kg napraforgó 12ezer forint volt aratáskor, szomszédnak ne legyenek tyúkjai :-) mert nem jut a madaraknak napraforgó, én ezzel egészíteném ki
11 évvel ezelőtt
·
#12499
Bocsi, én nem arra a szotyira gondoltam, hanem amit zöldségesnél és állateledel boltban veszek én is. Fekete és nekik való. 2 kg 250-300 Ft. :P
11 évvel ezelőtt
·
#12504
kedves Hanga bocsi de a széles látókor jár mindenkinek, ön pont azt a szotyit vásárolja kilónként amiről én beszéltem, fekete apró olaj napraforgó, sőt én az idén magasolajsavas napraforgót etetek, remélem nem feltételezte rólam hogy sós pirított szotyival etetem a madarakat, :-)
11 évvel ezelőtt
·
#12512
Igen. A szándék a becsülendő, bár álláspontom szerint, aki nem tudja rendszeresen etetni a madarakat télen, az inkább ne tegye.A hálós, faggyús golyók: nálam nem jöttek be. Nem voltak oda érte.
11 évvel ezelőtt
·
#12518
Bár már rémképem alakult ki arról, hogy unalmas téli estéimen szotyit pirítok, sózom, és kiszórom a madaraimnak. No, most megnyugtam!, nem vagyok elvetemült állatellenes. Erre jó volt az ismerkedés. Állatira jó barátok vagyunk/lettünk. Egyébként elnézést, de én a csíkos szotyira gondoltam, ezek szerint hangyányit félre értettük egymást. Nálunk ez a faggyús-magos-kiakasztós izé nagyon bejött, imádják. Elképzelhető, hogy Zsolt golyóit nem szeretik? Nahát...Na, Bernadett, mi lesz télen?
11 évvel ezelőtt
·
#12519
Kedves Mindenki!Köszönöm a válaszokat és az ötleteket. Végül amellett maradtam, hogy amíg nincsen hó és le tudok járni rendesen, addig szotyit kapnak. Még a nyáron építettünk egy nagy etetőt a párommal, abba kb 3 kiló szotyi fér el. Időjárás-jelentést rendszeresen nézek, a nagy havazások előtt majd mindig lemegyek. Raktunk ki két kis odút is széncinkéknek, mert messze ők vannak a legtöbben. Karácsonykor pedig kapnak saját karácsonyfát, vagyis a diófát teleaggatom cinkegolyóval. Hogy tetszik az ötlet?
11 évvel ezelőtt
·
#12520
Mi baj van az én golyóimmal? Hajnalka : Te ezt nem tudhatod Még senki nem panaszkodott rájuk, kivéve ezeket a dögmadarakat
11 évvel ezelőtt
·
#12522
Kedves Berni!Ha már itt tartunk, akkor arra figyeljen oda, hogy a Karácsonyfát ne azokkal a golyókkal diszitse, amit nem szeretnek a madarak, mert azokhoz én ragaszkodom. :-)
11 évvel ezelőtt
·
#12529
Kedves Bernadett!Mindenképpen elismerésre méltó, aki(k) így foglalkoznak az itt telelő madarakkal! Nekünk is - szerencsére - sok-sok fajta madár jár a kertünkben télvíz idején (is). Nekünk talán szerencsésebb, mert a lakóhelyünkön van, tehát még méteres hóban is kimegyek az etetőkhöz, ha elfogy a mag. Mi is általában vegyes magokat teszünk is! A választ adókkal egyetértek mindenképpen! De igazából észrevehető, hogy mit fogyasztanak szívesebben a madarak! Sok örömöt az itt telelőkhöz! :)
11 évvel ezelőtt
·
#12537
Zsoltnak!Az én álláspontom szerint meg nem elhanygolható szempont, hogy a golyóban milyen minőségű a mag. Ha jó, mindenki odáig lesz érte.Üdvözlettel, Hajnalka
11 évvel ezelőtt
·
#12907
kedves Bernadett en szalonnat is szoktam kiakasztani az agokra es egy kb 7x10 cm es db kb 1 honapig is elegendo ,de figyelem nem szabad sos vagy fustos szalonnat hasznalni .
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére