felco-shop.hu


  egresits norbert Zöldség

több fajta sütőtök egymás mellé vetése okoz e elfajzást?

  Kiemelt   Megoldott

probléma lehet e ,hogy ha több fajta sütőtököt illetve dísz és egyéb tököt közel ültetek egymáshoz. továbbá megoldás e ha a mély trágyázás elmaradt és csak műtrágyát szórok majd a földre? vagy kötelező ültetéskor komposzttal ágyazni?

 • · Bajkovné Erdész Mária · Vissza a tetejére
  Tisztelt Norbert!Én azt tapasztaltam, hogy a tökfélék egymás közelében kereszteződnek és hibrid termést hoznak, ezért óvatos lennék azzal a közel ültetéssel! Ráadásul a méhecskék és egyéb porzást segítő rovarok még távolabbra is közvetíthetik a virágport.Bár lehet, hogy csak az én spárgatök és cukkini, valamint kúszó dísztök és kúszó sütőtök egyedeimre volt ez jellemző.Remélem, valamennyire segítettem.Tiszteletttel:Mária
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Olyan értelemben gond a közeli ültetés, hogy nem szabad magot szedni, mert semmirevaló hibridek lesznek belőlük. Azaz venni kell magot minden évben.De az adott évben a termésekkel nem lesz semmi baj.A töktermelők 99 %-a nem használ komposztot, úgyhogy a műtrágya bedolgozása is megfelelő, ha amúgy tűrhető állapotú a termőterület. Azért ősszel majd nem árt egy trágyázás.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére