felco shop banner ingyenes szallitas


  Ferencz Tímea Zöldség

Diófa alá

  Kiemelt   Megoldott

Kőszeghegyalján élek. A kert K-Ny-i tájolású, szép napos. A kertünk végében, a kerítésen kívül van 3 diófa, ami némi árnyékot vet a kertre. Érdemes erre a kerítésre babot futtatni? Egyáltalán megterem valami a diófa alatt.Izlandi spenót? Mindenképpen ki szeretném használni a helyet. Árnyékot a fák igazán csak 4 óra után vetnek.

 • · Szalai Gáborné · Vissza a tetejére
  Ha reggeltől szinte majdnem estig odasüt a nap,az nem is árnyékos hely!Mehet a bab,és még egy csomó minden más is.Mondjuk a spenótot nem javaslom,mert ,ha ilyen soká süti a nap pillanatok alatt magszárat hoz. :-)
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Ferencz Tímea · Vissza a tetejére
   Köszönöm a válaszokat! Megpróbálom a babot,meglátjuk hogy alakul! :-)
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   A fő gond nem a nap hiánya, hanem a vízhiány. A diófák nagy területen kiszedik a nedvességet a talajból, ezért a közelükben csak öntözéssel terem rendesen bármi is. Ilyenkor szokták azt mondani a kevéssé hozzáértő emberek, hogy a juglon miatt van, diófa alá nem szabad semmit, lám...! :)A lombkorona átmérőjét megmérni, és a törzstől ezt kimérni. Ezen kívül már lehet termelni öntözés nélkül is, ezen belül csak olyasmit, ami száraz körülmények között is terem, ha kevesebbet is, a bab pl. ilyen.Az említett juglonra való érzékenységet is figyelembe kell venni, mert bár sok növényt egyáltalán nem zavar, másokat viszont igen.Itt egy jó link:http://www.dioskonyv.byethost3.com/10-10/1.htmLombhullás után a levelet, kopáncsot a művelt területről összegyűjtve, a juglon hatását erősen le lehet csökkenteni.Legjobb a fához közel olyan dolgokat ültetni, amik korán kikerülnek (a nyári aszály előtt), vagy nem kell sokat teljesíteniük, pl. zöldhagyma, magról vetett dughagyma, saláta. (A salátát ugyan a linken ellenjavallják, de felénk szokásos odaültetni, még nem láttam kárát.)
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére