felco-shop.hu


  Záray Emil Zöldség

Fokhagyma termelése

  Kiemelt   Megoldott

A felmagzott fokhagyma szárának felső végén található, kb. 20 darab maggal mit kell csinálni, ha fokhagymát akarok termelni? Válaszukat előre is köszönöm! Záray Emil

 • · Szalai Gáborné · Vissza a tetejére
  Kedves Emil,ha fokhagymát szeretne,akkor szerezzen be inkább szép,dundi gerezdekkel gazdagon rendelkező fokhagymafejeket.Sokkal könnyebb dolga lesz vele.Egy fokhagymafejben 10-13 db gerezd vagyon,így a terület függvényében /gondolom kis házikertben gondolkodik/ kétmaroknyi hagymafej elegendő lehet.És mostanság lehet is elduggatni.Az ősszel duggatott hagymák többet teremnek,mint a tavaszi ültetésűek,viszont rosszabbul tárolhatóak.Magról is lehet vetni,de ekkor figyelni kell rá és a megjelenő magszárakat időben ki kell törni,ha szép termést szeretnénk.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Így van, nem nagyon érdemes meghagyni a magszárat, mert a lenti gerezdek akkor nem nőnek semmit.Biztos, hogy mag termett? Nem pedig apró gerezdek (bulbillik) vannak a szárakon?Ezeket - ha jól gondolom, őszi fokhagymáról van szó, azokon szokott ilyen lenni - mielőbb el kell duggatni. Valószínűleg nem hoznak fogyasztásra alkalmas nagy fejeket egy év alatt.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére