1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. november 27. Szerda
  2 Válasz
  8.3K Megtekintés
Kertünkben kivágtunk egy fát tavaly, idén pedig nagyon sok kalapos gomba jelent meg az udvarunkban. Nem tudom milyenek, de biztosan van közöttük mérgező. Mivel pici babánk van, ezért szeretném véglegesen kiirtani a kalapos gombákat a kertből. Tanácsot szeretnék kérni, milyen módon tehetem ezt. Elsősorban környezetkímélő megoldás lenne jó, de amennyiben ilyen hatásos megoldás nincs, akkor vegyszeres megoldás is érdekel. Válaszokat köszönöm.
10 évvel ezelőtt
·
#15630
Nincs rá megoldás, semmilyen vegyszert nem forgalmaznak erre a célra.2-3 év alatt elfogy a gomba tápláléka, és eltűnik. De most a fagyok is megszüntetik.Nem hallottam még olyat, hogy babának baja lett volna gombától. Annyira szerintem nem is kell tőle félni, mert egyrészt valószínűtlen, hogy komolyan mérgező gomba előfordulna, másrészt meg a gyereknek nem valami hívogató kinézetűek, és ha megkóstolja, biztos ki is köpi, mert soknak kimondottan rossz íze van.
10 évvel ezelőtt
·
#15631
Köszönöm a válaszát! Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg a talaj savasítása jó megoldás lehet-e? Ha pl. fenyőkéreggel, faforgáccsal, vagy mulccsal befedjük az érintett részt, akkor előfordulhat, hogy nem jönnek elő ismét a kalapos gombák?
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére