1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. november 27. Szerda
  0 Válasz
  3K Megtekintés
Otthoni csíráztatással (gabona- és egyéb magvakból étkezési célra) kapcsolatban szeretnék kérdezni. Milyen magot használhatok fel? csak és kizárólag az e célra forgalomba hozott magvak alkalmasak csíráztatásra? mi a gond a boltokban kapható szintén étkezésre szánt gabonával, és magvakkal? Riogatnak az interneten, hogy életveszélyes otthon csíráztatni... mondván, hogy a növény csírázásával párhuzamosan a rajta megtelepedett "alvó" baktériumok is működésbe lépnek, amit mosással nem lehet eltávolítani. Azért ez egy picit túlzás, ugye...? Elolvastam a honlapon található ezzel kapcsolatos cikket, és azt remélem, ha biztonságos helyről vásárolok magvakat, azokat tisztán és a megfelelő módon tárolom, és a csíráztatás során is betartom a higiéniai követelményeket, nem fogok itthon halálos baktériumokat tenyészteni....! Kérem, nyugtassanak meg a hozzáértők! ...és még egy kérdés: minden csíra fogyasztható nyersen, úgy ahogy megnőtt a kis szentem? olvastam olyan cikket, amely azt írta, hogy például a hüvelyesek csíráit hőkezelni kell. Valóban? és ha igen, miért? Minden segítséget előre is nagyon köszönök!
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére