1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. február 03. Hétfő
  5 Válasz
  6.3K Megtekintés
Üdvözlet! Érdeklődöm, mit lehet tenni a vakondok ellen? Kertünkben rengeteg vakondtúrás van, a két szomszédnál viszont egy sem. Mit lehet tenni ennek megszüntetése céljából? Előre is köszönöm a segítséget.
10 évvel ezelőtt
·
#16080
Áthordani a vakondokat a szomszédba :DVan elektromos vakondriasztó azzal lehet próbálkozni.
10 évvel ezelőtt
·
#16086
A neten rengeteg módszerről lehet olvasni, és mindegyik hatástalan voltáról rengeteg elkeseredett írást.Azért meg lehet próbálni elzavarni őket, de hosszú távon csak az illegális módszer, a csapdázás segíthet. Pocokcsapda néven lehet venni meghajlított drótból készült csapdát, ezt helyenként baumaxos csapda néven is emlegetik.
10 évvel ezelőtt
·
#16093
Nekem nagyon bejött a következő:Nem tudom hirtelen mi a neve, de azt tudom, hogy pocokirtónak árulják, olyan kezelt gabona szemek, ami a földben gázt fejleszt. Egy vékony bottal leszurok a vakondtúrásba, amíg el nem érem a vízszintes járatot, utána egy seprűnyél vastagságú bottal kitágítottam a lukat, majd egy colos rézcső darabbal ebbe a lukba beleszórtam a járat aljára eszt a szert. Végezetül betakartam a lukat. Második éve nem tudom mi a vakond, akkor amikor a szomszédaimnál valóságos invázió van.
10 évvel ezelőtt
·
#16094
Ez az Arvalin lehet.Anno ezzel is próbálkoztam, de a vakond nem reagált rá, túrt tovább. Lehet, hogy keveset használtam (mivel pont a sorokat túrta végig, és oda sokat nem mertem), és ha többet szórok, az esetleg jobban megzavarja a lelkét.
10 évvel ezelőtt
·
#16950
Szia olcsó és nekem bevált sörösüveg a lyukba szél elvégzi a többit.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére