1kert.hu - a FELCO specialista

Új

Oltás

  2014. április 22. Kedd
  3 Válasz
  5K Megtekintés
Üdv Mindenkinek! Jövőre beleszeretnék fogni uborka és dinnye oltásába, ehhez szeretnék segítséget kérni akinek van ilyenben tapasztalata. Szívesen fogadok bármilyen véleményt.
10 évvel ezelőtt
·
#16991
Milyen mennyiségben gondolkozik és milyen betegségek vannak a földjében ami ezt szükségszerűvé teszi?Dinnyét tök alanyba szokták oltani, mert a tök önmaga után vethető sokáig, jól bírja a betegségeket stb. A dinnye és uborka nemigazán tűri a monokultúrát. Tök fajtája igaázól mindegy, lényeg, hogy nagy gyökeret fejlesszen.
10 évvel ezelőtt
·
#16992
Nem nagy mennyiségben gondolkozok kb. 100-200 db-ban. Eladásra szánnám, de egy két darabot meg is hagynák belőle magamnak.
10 évvel ezelőtt
·
#16997
Nos én amit eddig hallottam és tömören a neten össze van foglalva és hasznos is az a Japán oltási módszer, amikor is a tök alanyról egy éles pengével félsrég vágási felülettel eltávolítotjuk az egyik szíklevéllel gyütt a hajtáscsúcs kezdeményt is. Az oltvány uborkapalánta szárát a sziklevél alatt metszük el olyan módon, hogy a metszési szög megegyezzen a tök alanyon ejtett metszés szögével, valamint, hogy a tök alany megmaradt sziklevele, valamint az uborka oltvány két sziklevele derékszöget zárjanak be egymással felülről nézve. Az alanyt az oltvánnyal az összeforradás idejére speciális oltócsipeszekkel rögzítettük (szikszalaggal is lehet, ugyan úgy működik), lehetőleg párásabb helyen legyenek.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére