Izgalmas, rombusz alakú tetőtér kerttel New York történelmi negyedében

Izgalmas, rombusz alakú tetőtér kerttel New York történelmi negyedében

A New Yorkban található Diane von Fürstenberg tetőtéri stúdiókomplexum éles ellentéte az ódivatú épületnek, amelynek a tetejére építették.

A viszonylag új, 2005 és 2007 között épült komplexum, amely nem egyszerű penthouse, mivel magában foglal egy üzlethelyiséget, egy bemutatótermet, valamint több irodát és a felső szinten tetőkertes lakáscélú helyiségeket is, még New York városképmegőrző bizottságának az elismerését is kivívta.

A felújított viktoriánus téglaépület tetején magasló, rombusz alakú épületszerkezetnek nem célja, hogy beleolvadjon a környezetébe és az alsóbb szintekbe. Az építészek pontosan arra töreledtek ezzel a szokatlan megoldással, hogy meggyőzzék a történelmi negyed konzervatív szemléletű elöljáróit arról, hogy így szükséges jelezni a Diane von Fürstenberg-centrum új funkióját.

A kontraszt különösen sötétedés után válik igazán hangsúlyossá és izgalmassá, amikor is a kiszűrődő fényeknek köszönhetően az épületegyüttes éjjelente mintegy a városnegyed világítótornyává válik.

tetokert new york diane von furstenberg 01
architecturaldigest.com

tetokert new york diane von furstenberg 02
architecturaldigest.com

tetokert new york diane von furstenberg 03
architecturaldigest.com

tetokert new york diane von furstenberg 04
mountainsoftravelphotos.com

tetokert new york diane von furstenberg 06
archdaily.com

tetokert new york diane von furstenberg 05
archdaily.com

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR