Ki ne dobd az összetört virágcserepet!

Ki ne dobd az összetört virágcserepet!

Hasznavehetetlen hulladék vagy hasznos torzó? Olyan példákat mutatunk, amikor nem is olyan nagy tragédia a csorba cserép!

Nincs kertész, akivel még ne fordult volna elő egy-két apróbb "baleset". Ha törékeny virágcserepekkel dolgozunk, ez nem is csoda. Kicsúszik a kezeink közül, lelökjük a könyökünkkel, vagy egyszerűen a család imádott macskája, kutyája felborítja. Bosszankodva szedegetjük össze a darabokat, hogy aztán kidobjuk a szemétbe.

torott cserepbol mini kert 02

De vajon tényleg hasznavehetetlen hulladék a törött virágcserép? Nos, remélhetően itt még nem ért véget a pályafutása! Miért ne készítsünk a darabokból újra valami egészet? Egy egyedi dísztárgyat, ami egyszerre hasznos és szép?

torott cserepbol mini kert 01

Hasznos, mert kisebb növényekkel még vígan teleültethetjük a megmaradt torzót. Ilyenek például a sziklakerti évelők, a moha, a pozsgások (köztük az igen népszerű kövirózsák), de a törpe örökzöldek és bonszaiok is szóba jöhetnek.

És szép, mert a látványt dekoratív kiegészítőkkel tehetjük teljessé. Használhatunk érdekes színű és formájú kavicsokat, kisebb köveket, miniatűr kerámiadíszeket.

Ne fogjunk hát vissza magunkat – engedjük szabadjára a fantáziánkat és kreativitásunkat. Hogy az alkotókedvünk könnyebben megjöjjön, lássunk néhány ötletes megoldást a cserépdarabokból megálmodott mini kertekre!

Remek példákat itt találunk:

 

Valóban hasznavehetetlen hulladék a törött virágcserép? Miért is ne készítsünk a darabokból egy mesebeli mini kertet?...

Közzétette: Faiskola.hu – 2016. március 9.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR