Kerti party ősszel? Miért is ne!

Kerti party ősszel? Miért is ne!

Az ősz és a hűvösebb idő beköszönte egyáltalán nem jelenti azt, hogy be kellene húzódnunk az ebédlőbe a vendégeinkkel. Sőt kihasználva a napsütéses őszi időt és a kert ezernyi színben játszó pompáját, igazi őszies kerti sütögetéseket rendezhetünk. Az alábbiakban adunk pár tippet, hogyan készüljünk hozzá.

Forró italok

Az ősz hasonlóan szeszélyes, mint a tavasz. Ezért akkor is érdemes finom forró italokkal készülni, ha látszólag még tombol a vénasszonyok nyara. Várjuk a vendégeinket finom meleg teával, forralt borral és persze mennyei ízű kávékülönlegességekkel. Ezeket könnyedén mi magunk is elkészíthetjük, és ha nagyon hangulatossá akarjuk tenni a teraszt, szerezzünk be egy szamovárt. A szamovárnál valójában nincs praktikusabb és jobb, ha forró italokról van szó.

Grillezés a teraszon

A grillezőkből kétféle típus létezik. A kontakt grillek, vagyis elektromos grillek, és a hagyományos tüzelésűek. Mivel ősszel igen hamar hidegre fordulhat az idő, ezért ebben az esetben az elektromos grillek használata a teraszon jóval praktikusabb lehet, mint a hagyományos grillezőké. Ez már csak amiatt is jobb, mert egy ilyen őszi összejövetelen úgyis mindenki estefelé már pokrócba csavarva fog a legnagyobb kényelemben ücsörögni a teraszon. Ehhez pedig nem árt ha van egy bármikor bekapcsolható grillünk, amivel azonnal süthetünk még egy kis nassolnivalót a folytatáshoz. Ezen kívül a faszenes grillek nehezebben felfűthetőek, és nem rakhatóak csak úgy be a teraszra, viszont az elektromos társuk az asztal közepére helyezve még pluszban melegíti is a résztvevőket.

Párnák és pokrócok

Már volt szó a pokrócokról. Ezeket érdemes vendégenként kikészíteni a teraszra, ahogyan a párnákat is. Mindenki értékelni fogja, ahogyan egy jó meleg pokrócba csavarva ülhet majd egy forró ital társaságában. Az őszi hangulatot tovább emelhetjük azzal, ha gyertyákat gyújtunk és bekapcsoljuk a terasz fényeit is. Ezt az élményt garantáltan minden meghívottunk imádni fogja, és még csak fagyoskodniuk sem kell. Használjuk ki tehát bátran az őszt, és egészen a fagyokig élvezzük továbbra is a kert és a terasz adta élményeket.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR