Októberben is sugárzóan szép kerti bokrok – ismered őket?

Októberben is sugárzóan szép kerti bokrok – ismered őket?

Csinos bokorcsodák, amelyekkel garantált az őszi színkavalkád.

Ültessünk egyet vagy többet az alábbi díszcserjék közül, és biztosak lehetünk benne, hogy októberben is színpompás lesz a kertünk!

A különböző díszcserjék ideálisak, ha a kerítés mellé, telekhatárra vagy a virágágyás hátterébe keresünk hangsúlyos, karakteres növényt. További pluszt jelent illatos viráguk, különleges bogyójuk vagy éppen pompás őszi lombszínük.

Lássuk, melyiket miért érdemes felfedeznünk magunknak!

Szárnyas kecskerágó

A szárnyas kecskerágó lombja ősszel lenyűgözően szép karmazsinvörösre színeződik. Rokona, a közönséges vagy csíkos kecskerágó levelei sárgára, narancsszínűre, vörösre vagy bordóra színeződnek az őszi hónapokban, nem beszélve élénk színű, dekoratív terméséről, amellyel szintén magára vonja a figyelmet. A termések a lombhullást követően is a bokron maradnak.

oktoberben szep bokrok 02

oktoberben szep bokrok 01

Cserjés pimpó

Ez az alacsony termetű lombhullató cserje igen mutatós virágokat hoz. A különböző fajták eltérő színű – fehér, sárga, narancssárga, rózsaszín, piros – virágokkal örvendeztetik meg a növénybarátokat. Igen jó fagytűrő növény, amely nyirkos helyre ültetve virágzik a legtartósabban.

oktoberben szep bokrok 03

Kínai lilabogyó

A lombhullató kínai lilabogyó nevéhez híven ősszel ámulatba ejtően szép, lila színű bogyótermést érlel. Lombja szintén igen attraktív: jellegzetes arany-lilás színbe fordul, mielőtt lehull.

oktoberben szep bokrok 04

Som

A somfélék többségének egyszerűen pazar az őszi lombszíne. A veresgyűrűs somnak (Cornus sanguinea 'Midwinter Fire')  azonban nem csupán a levelei tetszetősek: lombhullás után válnak láthatóvá rózsaszínes-vöröses vesszői, amelyek egész télen át díszítik a kertet. Tél végén a vesszőket az új hajtásnövekedés érdekében célszerű visszametszenünk.

oktoberben szep bokrok 05

Bóbitacserje

A bóbitacserje néven is ismert, rendkívül dekoratív Fothergilla gardenii  májusban-júniusban édes illatú virágaival díszít, míg ősszel lombja a sárga, narancs és vörös minden árnyalatában pompázik. A napos fekvést kedveli, jó fagytűrő.

oktoberben szep bokrok 06

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR