Cukkinit a grillrácsra: 3 fenséges elkészítési mód!

Cukkinit a grillrácsra: 3 fenséges elkészítési mód!

Vonjuk be a zöldségeket a grillpartiba, ha már unjuk a húsokat!

Ma már nem meglepő, ha a kerti sütögetésnél nem csak a pácolt húsok és grillkolbászkák jutnak eszünkbe. Legközelebb, ha áthívjuk a barátainkat egy kis közös mókára, feltétlenül próbáljuk ki ezeket a cukkini-recepteket. A cukkini változatosan elkészíthető, olcsó és éppen szezonja van. Itt az ideje a zöldségeket is a grillrácsra dobni, igazi ínyencség készülhet belőlük!

cukkini

A hosszúkás zöldséget megtöltve, csíkokra vágva vagy pácolás után is megsüthetjük a grillen. Az elkészítési lehetőségek igen szélesek, ezek közül mutatunk most be hármat.

cukkini

Natúr cukkini, utólag fűszerezve – alakítsuk kedvünk szerint

➔ Hozzávalók
1-2 cukkini
só, bors, ízlésünk szerint fűszerek

➔ Elkészítés
Mossuk meg a cukkinit és vágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre. A karikákat tegyük egy alumínium grillezőtálra vagy grillrácsra, és süssük meg őket. Ezek a szeletkék 5 perc alatt el is készülnek, így nem marad más hátra, mint hogy ízlés szerint fűszerezzük őket. Aki szereti, ha csíp, adjon hozzá chilit, de rozmaringgal, petrezselyemmel vagy kakukkfűvel is fantasztikus ízeket varázsolhatunk.

Fűszeres, pácolt cukkini – egy forró tipp

➔ Hozzávalók
1-2 cukkini
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 ujjnyi aprított fokhagyma
só, bors, esetleg chili, vagy egyéb fűszer, a szánk íze szerint (pl. rozmaring, kakukkfű)

➔ Elkészítés
A fenti összetevőkből készítsünk egy pácot, és fektessük bele a cukkiniszeleteket kb. 2 órára. A pácolás után 5 perc alatt süssük meg grillrácson.

cukkini

Sonkával, zöldséggel vagy sajttal töltve – fokozzuk az élvezeteket

A töltött cukkini se maradjon ki a sorból! Engedjük bátran szabadjára a fantáziánkat a töltelék tekintetében: darabolt paradicsom, fűszerezett darált hús, mozzarella, fetasajt, grillsajt vagy sonkacsíkok is kerülhetnek akár a zöldség kivájt közepébe.

cukkini

Végül egy extra ötlet: mennyei ételt kapunk akkor is, ha a cukkinit háromszor bevágjuk hosszában, és a résekbe egy szelet paradicsomot, vékony fetasajtot vagy szalonnát teszünk. Az így megtöltött zöldséget fektessük alufóliára, némi sóval, borssal, fűszerrel szórjuk meg, majd az alufóliába bebugyolálva, 10 perc alatt süssük meg a kis csomagot a rácson.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR