Túrós cukkini varázsolja el a családot

Túrós cukkini varázsolja el a családot

Aki cukkinit termeszt, tudja, hogy milyen nehéz olyan sok cukkinit enni a szezonban. Volt már főzelék, leves, grilleztük is, de most izgalmas módon megsütöttük!

Nem biztos, hogy a túró az első dolog, amit a cukkinihez párosítunk. Ezzel a merész, de nagyon mégis finom recepttel igazán meglephetjük a családot.

Különleges túrós cukkini

Hozzávalók:

2 db cukkini
25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
15 dkg bacon
15 dkg feta sajt
só, bors ízlés szerint
petrezselyem
paradicsom
olajbogyó

A cukkinit készítsük elő, mossuk meg, majd héját megtartva hosszában vágjuk ketté. A belsejét óvatosan távolítsuk el.

A kockázott szalonnát süssük meg, majd az áttört túróhoz keverjük hozzá a tejfölt és ezután már beletehetjük a masszába a bacont is.

Cukkini

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ügyelve arra, hogy a szalonna eleve sós. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is beletesszük, majd egy jénai tálba helyezzük a cukkini darabokat.

Cukkini

Kanalanként tegyük bele a túrómasszát a cukkinibe. A tetejére most kerülhet a kockára vágott kemény sajt. Mikor majdnem kész, akkor helyezzük rá az olívabogyót és a felkarikázott paradicsomot.

Cukkini

Előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük 180 fokon.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR