1kert.hu - a FELCO specialista

  2011. június 20. Hétfő
  2 Válasz
  4.6K Megtekintés
A mandulafáink levelein lyukacsosodás észlelhető igen nagy mértékben. Bálint gazda honlapján leírtak alapján azonosítható a klaszterospóriumos levéllyukacsosság nevű betegséggel. Nem ír azonban arról, hogy milyen permetezőszerrel kell kezelni. Van segítség?
12 évvel ezelőtt
·
#9630
Tél végén rügypattanás előtti lemosópermetezés réz tartalmú szerrel, rügyfakadás után gombaölőszerrel (Astra Rézoxiklorid) permetezés, év közben szintén gombaölőszerrel lehet permetezni 2-3 alkalommal. (Kórokozó: Stigmina carpophila.)A beteg részeket ősszel le kell metszeni, összegyűjteni és elégetni, vagy kidobni. (A lehullott lombbal is ugyanez a teendő, mert az visszafertőzheti a növényt.)
12 évvel ezelőtt
·
#9652
A csonthéjasok , így a mandula , leveleit, hajtását és termését fertőző sztigmínás betegség kórokozója ellen a fák nyugalmi időszakában réz tartalmú szerekkel, míg bimbós állapottól levélhullásig a szabadforgalmú gombaölő szerek közül Dithane, és a difenokonazol hatóanyagú Scor-ral tud védekezni. Csapadékos időjárás esetén lehet szükség kémiai védekezésre. Növénydoktor
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére