1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. július 19. Szombat
  4 Válasz
  13.3K Megtekintés
Érdeklődni szeretnék, milyen módszer lenne vadszőlő kiírtásában? Van egy trehány szomszédunk, akinél már a kert 1/3-át benőtte és nem hajlandó semmit sem tenni többszöri kérésre sem. Tőle már a 5. kertben jár, és olyan agresszíven terjeszkedik hogy nem tudom megfékezni. Jelenleg már a kerti helység teteje alá nőtt be, azt lefeszítve. Kitépni hiába tépem mert pár nap és ismét megjelenik. Olyasmi megoldást keresnék ami a gyümölcsöst, virágokat nem bántja. Milyen megoldás lehetne? Köszönettel, Gabor
9 évvel ezelőtt
·
#29080
Hol van a vadszőlő töve? Ha a szomszéd kertjében, valószínű, akkor csak a hajtásait és az Ön kertjébe átnövő indáit kell folyamatosan visszavágnia a kerítés vonalában. Vagy a magjait elszórva kis vadszőlő magoncok nőnek ki magánál is? Kérdése nem kellően részletes.
9 évvel ezelőtt
·
#29083
Azt, hogy honnan indul csak a jóisten tudja. Az ő telkén az biztos, de már ott járunk hogy nálam is átjött a talajban a telekhatáron, és most már az én portámon is a földből nő.
9 évvel ezelőtt
·
#29088
Bármilyen glifozát hatóanyagú gyomirtó szerrel permetezze le a lombját, de csak a leveleket, máshová ne kerüljön. A szer a levélen felszívódik, és lekerül a gyökérzethez is. Ismételni kell majd a kezelést. Az is megoldás, hogy erősen visszavágja a lombját, és a fás részeiket ecseteli le a gyomirtó szerrel, 3-4 hét múlva megismételve. Próbálja meg a kerítés közelében átjövő vadszőlő legyökeresedett fás részeit ásóval átvágni, leválasztani az idős tőkéről. Későbbiekben ne engedje legyökeresedni a hajtásait, még fiatal állapotban az első évben húzza, tépje fel a földről azokat. Erre különösen alkalmas a bőséges eső után átázott, laza talaj.
9 évvel ezelőtt
·
#29098
Kedves Zsuzsanna! Köszönöm szépen, a javasoltak szerint fogok eljárni.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére