HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz


  laci1979 Gyümölcs

stanley szilva

  Kiemelt   Megoldott

stanley szilvafaimon, eleg sok kis szilva meg van zsugorodva es kekul be ido nap elott erik be.a mellette levo lepotican ezta tunetet nem latom.Milyen betegseg ez? ha egyaltalan betegeseg?

Válaszok (2)
 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  A szilva gyümölcsnél is, mint az összes gyümölcsfélénél a termések növekedése alatt több hullámban történik a termésritkulás, a termések egy része növekedése leáll, gyakran összefonnyad, és ezzel egy időben mintha érni kezdene, beszínesedése is megindul. A zsugorodáson azt érti, hogy ráncos lesz és összetöpped? A károsodott szilva termésekben nincs kártevő? A gyümölcs húsa nem barna színű? Biztos diagnózis csak fénykép alapján adható.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  A szilvafáknál a bábaszilva nevű betegség lépett fel: erre az jellemző, hogy a termés abnormális módon megnő, formátlan lesz, a bőrszövete megráncosodhat, a fertőzött termések lehullanak. Hűvös, csapadékos időben szokott járvány kialakulni. A betegséget a Taphrina pruni nevű gomba okozza. A gomba a fák kérgén telel át, ezért az őszi levélhullás és a rügypattanás közötti időben réz tartalmú lemosó permetezés indokolt. Rügypattanástól a virágszirmok hullásáig 3 alkalommal javasolt a permetezés. A következő szerek hatnak ellene: - III. forgalmi kategória: Score (difenokonazol), Tiosol Ca poliszulfid, - II. forgalmi kategória: Bravo, Delan, Folicur solo(tebukonazol), Tiuram Granuflow, Syllit 400 SC(dodine). A kórokozó életmódja nagyon hasonlít az őszibarack levélfodrosodás betegségéhez, mivel azzal rokon gomba okozza, ezért ellenük ugyanazok a gombaölő szerek hatásosak.
  Csatolmányok:
  The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Vissza a tetejére