1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. május 07. Hétfő
  2 Válasz
  5.2K Megtekintés
A két éve ültetett egresbokromon levéltetű és a lisztharmat is megjelent.Kezdő vagyok ebben a dologban és tanácsot kérek melyiket permetezzem előbb.A lisztharmatra lehet-e használni a Alfa Solo nevű permetszert mert ezt levélfodrozódásra adták vagy használjak mást.A levéltetűre pedig a Spilan 20 sp rovarölőt javasolták.Melyikkel kezdjem a védekezést és jó szereket használok-e.Használhatom-e a rovarölőt ribizlihez is?
12 évvel ezelőtt
·
#11633
Az Alfa-solo gombaölő szer , melynek hatóanyaga difenokonazol, hat minden növényen előforduló lisztharmat gombák ellen is, bár egresnél nincs engedélyezve,felszívódó hatású. Az utolsó permetezés és a szedés között legalább 14 nap várakozási időt tartsanak be. Ameddig a bogyók növekednek a betegség a zöld bogyók héját megfertőzheti, addig a permetezés többször is megismételendő.A levéltetvek ellen számos rovarölő szer van forgalomban, minél előbb hatástalanítsa őket, mielőtt felszaporodnának, ennek ideje most van. A Siplán is felszívódó hatású, szinte minden rovart elpusztít, kivéve az atkákat, tehát a levéltetveket is viszi. A Spilán és a Score keverhető valószínű, de mielőtt nagyobb mennyiséget készítene, kis mennyiségben készítsen oldatot a keverékükből: ha nem lát az oldatban semmiféle kicsapódást, akkor alkalmazhatók együtt, egy menetben kijuttathatók. Növénydoktor
12 évvel ezelőtt
·
#11637
Levéltetvek ellen én a Mospilan-Karate keveréket használtam, kiváló eredménnyel. Az előbbi felszívódó, az utóbbi kontakt hatású. Külön-külön is jó hatásúak, de együtt a legjobbak. A Spilant nem ismerem, de biztos jó az is.Egyetértek Dr Némethyvel, mihamarabb védekezni kell a ribizli levélpirosító tetű ellen, mert néhány nap vagy 1-2 hét alatt is képesek nagyon felszaporodni és tönkretehetik az összes levelet.Az egres lisztharmatát jobb lett volna megelőzni kéntartalmú szerrel (pl. Thiovit Jet-tel). Most, hogy már kialakult a fertőzés, csak valamilyen felszívódó lisztharmat elleni szer jöhet szóba.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére