HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz


  Danics Ferencné Talaj, trágya, öntözés

Öntözővíz és talaj

  Kiemelt   Megoldott

Megvizsgáltattuk a kertünk talaját és ásott kutunk vizét, mert nem voltunk a terméssel megelégedve. A talaj egyértelműen trágyázást igényel, ez megoldható. A kút vize viszont alkalmatlan az öntözésre, mert a mérés eredménye: EC 2,67, pH 7,2. A szóbeli vélemény szerint javítani lehetne a víz minőségén a kút mélyitésével, amit nem tudunk megoldani. Kérdésem: lehet-e esetleg vegyszer adagolásával javítani, alkalmassá tenni öntözésre.

 • · Pál Tibor Zoltán · Vissza a tetejére
  Tisztelt Kertbarát!Az öntözővizzel kapcsolatban az alábbi tanácsot tudom adni.A kút vizénekPh értéke locsolás szempontjából megfelelő. A Ph érték azt mutatja, hogy a viz savas vagy lúgos tartományba van-e. A 7.2 érték a semlegeshez tartozik.v enyhén lugos ami locsolásra megfelelő.A 2.67 -EC érték a fajlagos elektromos vezetőképességet mutatja amely a viz össz. sótartalmát fejezi ki.Ezt több összetevő határozza meg ugymint; vastartalom mangántartalom nitritek nitrátok stb.Ezek vizsgálata kimutatása költségesebb mint az EC vizsgálat.Véleményem szerint egy ásot kutvizminősége állandóan változik minél több vizet vesznek ki a kútból annál kissebb lessz az EC érték. De ha a vas és mangán okozza a magas EC értéket a viz alkamas locsolásra ami több mint valószínű. Remélem tudtam segiteni.Üdv ;PTZ.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Danics Ferencné · Vissza a tetejére
   Tavaly nyáron válaszolt PTZ keretbarát társunk arra a kérdésemre,hogy kútvizünk alkalmas-e öntözésre. Szeretnénk megvizsgáltatni a kútvizünk összes sótartalmát, mert EC értéke 2,67, ami elég magas, de nem mindegy mi az összetevője. Szertetnénk megoldani, hogy kutunk vizét öntözésre használhassuk.Hová forduljunk ezzel a problémával? Köszönettel Danicsné
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére