1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. augusztus 22. Szerda
  3 Válasz
  2.1K Megtekintés
Az aceremnek, mikor megvettem elég száraz levelei voltak. Aztán szobában jól kikupált, majd kitettem az udvarra, és ismét elkezdtek beszáradni a leveleinek a szélei. Most teljesen csupasz, mert olyan csúnyía volt, hogy leszedtem a leveleit. Csak összeszáradt levelek voltak rajta. Rendesen lett öntözve is. Hogyan hozhatnám újra helyre, hogy szép legyen? A képen az iilyen volt változat szerepel.
Mellékletek (1)
11 évvel ezelőtt
·
#12162
Az Acer palmatum érzékeny a magas hőmérsékletre és a tűző napra, a nap meg szokta égetni a levelét. A nap üvegen keresztül is kifejti égető hatását. Javaslom, hogy helyezze ki szabadba, de ne tegye napra, illet csak olyan helyen legyen, ahol 11 és 16 óra között nem éri a napsütés. Az Acerek nem szobai növények, minél előbb szoktassa szabadföldi viszonyokhoz, különben nem bírja ki a téli hideget, fagyot. Növénydoktor
11 évvel ezelőtt
·
#12241
Köszönöm szépen! Vannak rajta szép zöld rügyek! De egyenlőre még nem merem kiültetni, amíg ilyen! Félek, hogy csak mégnagyobb kárt teszek benne. Inkább várok. Az lenne még a kérdésem, hogy a talaj savanyítását azt, hogyan tudnám megoldani ecettel?
11 évvel ezelőtt
·
#12243
A földjét ecetes vízzel öntözze: 10 liter csapvízhez 1 evőkanál 20 %-os ecetet keverjen, ha 10 %-os ecete van, abból 2 evőkanalat. Az evőkanál általában 10 ml űrtartalomnak felel meg.Most újból megnéztem a képet: az oldalhajtások nagyon vékonyak és rövidek, ezek nem fognak már olyan méretűre nőni és megfásodni, hogy a téli fagyot károsodás nélkül átvészeljék a szabadban. Télre hideg, de fagymentes helyet keressenek a fácskának.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére