Májusban még metszhetjük a levendulát!

Májusban még metszhetjük a levendulát!

Legyen tömött bokrocskánk.

A levendula nagyon kedvelt növény, sok kertben megtaláljuk illatos, lila vagy fehér virágait. Ha éveken át metszetlen marad, akkor a növény gyengébben fejlődhet, kevésbé tömör bokrot képezhet. A formás, sűrű levendula titka a rendszeres metszés.

levendulat majusban meg 02

Ezt legjobb kora tavasszal elvégezni, amikor még nem hajtott ki a levendulánk. Ha viszont ezt elmulasztottuk, akkor se bánkódjunk. Még májusban is metszhetünk, még ilyenkor is van elég ideje a növénynek arra, hogy új hajtásokat fejlesszen, így jövőre már sűrűbb bokrot kapunk.

levendulat majusban meg 03

Korábban írtunk róla:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?