Májusban még metszhetjük a levendulát!

Májusban még metszhetjük a levendulát!

Legyen tömött bokrocskánk.

A levendula nagyon kedvelt növény, sok kertben megtaláljuk illatos, lila vagy fehér virágait. Ha éveken át metszetlen marad, akkor a növény gyengébben fejlődhet, kevésbé tömör bokrot képezhet. A formás, sűrű levendula titka a rendszeres metszés.

levendulat majusban meg 02

Ezt legjobb kora tavasszal elvégezni, amikor még nem hajtott ki a levendulánk. Ha viszont ezt elmulasztottuk, akkor se bánkódjunk. Még májusban is metszhetünk, még ilyenkor is van elég ideje a növénynek arra, hogy új hajtásokat fejlesszen, így jövőre már sűrűbb bokrot kapunk.

levendulat majusban meg 03

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR