felco shop banner ingyenes szallitas


  Juszkó Tamás Dísznövény

Rózsa mag csíráztatás

  Kiemelt   Megoldott

Külföldről vásároltam szivárvány rózsa magokat. Próbálgattam csíráztatni, eddig sikertelenül. Nagyon kezdő vagyok ilyen téren, ezért szeretnék segítséget kérni. Azt olvastam, hogy azok a magok csírázó képesek, amelyek lesüllyednek a víz aljára. Eddig kb 30 darabból 1 volt olyan amelyik a víz felszínén maradt, tehát elméletileg csak én vagyok túl tudatlan hozzá :) Ötleteket szeretnék kérni, hogy hogyan tudnám kicsíráztatni őket. Ide bemásolom az angol nyelvű leírást is. E szerint próbálgattam eddig sikertelenül. Minden választ nagyon szépen köszönök! Angol leírás: ? Put seeds into 40°C water for 24 hours. ? Put seeds into very wet sands for germination. ( Generally it take more than 40 days. ) ? Move it into soil after it sprouts. Germination temperature: 20-25?s. Keep seeds covered in the daytime and uncover it in the night. Take off the preservative films when the seeds are half-germinated. The plant will be in a state of dormancy in summer and the leaves will turn yellow. Begginers should better use sand to cultivate the seeds. although the seeds will grow slower in the sand,the plants will be the most vigorous in the future. If you tend to use other kind of soil, try to use the kind with good water permeability,for example,the clay would not be a good choice. The soil should be disinfected by microwave oven before been used. Pay attention:the surface of the soil not be too dry, which is very important. 4. The pot could be 6-8cm in depth, it be an earthen basin or a plastic one. 5. The volume of the soil should keep a distance of 1-2cm from the rim of the pot.
Csatolmányok:

 • · Béla Bá · Vissza a tetejére
  kedves Tamás lehet maradi vagyok, de ilyen rózsa nem létezik szerintem, géntechnika ideDNS változtatás oda, :-) az lehet hogy fehér rózsából csinálnak ilyent, de ilyen rózsát tövön teremni még a googlen sem láttam,pedig igencsak dicsekednének vele gondolom én szóval nekem gyanús nagyon hogy csak csokorba kötve van róla fénykép! amúgy meg lehet csak fagyhatás kell a magoknakmeg idő mondjuk egy év,
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (8)
  • · Juszkó Tamás · Vissza a tetejére
   Köszönöm a választ!Én is gyanakvó vagyok ezzel kapcsolatban. A magok nem biztos forrásból származnak, ezért szerintem hamisítvány is. De mivel magok, ezért valamit legalább szeretnék kihozni belőlük :-) Ez a fagyhatás hogyan működik? Olvastam olyan megoldásokat is, hogy hűtőbe tenni.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Béla Bá · Vissza a tetejére
   fagyhatás úgy működik mint a természetben, csak ha hűtőbe van téve rövidebb ideig tart, elveti a magokat balkonba vagy cserépbe egy két hétig hagyja ülepedni locsolgatja, majd beteszi a hűtőbe két hétre majd a fagyasztóba egy két hétre majd vissza hűtőbe míg kiolvad egy két hétre aztán szobahőmérsékleten locsolgatja és várja magok kelését, de nézzen utána mert lehet hogy pont hőhatás kell nekikmint az akác magjának és nem fagyhatás :-)
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Hideghatás kell neki.Most már szerintem kár vele bent kínlódni, mert ha kikel is, utána elpusztul a télen.Simán kirakni szabadba néhány cm mélységbe, megjelölni, és kész. Esetleg tavasszal öntözgetni a helyet.Az ilyen egy vagy több évig szárazon tartott magok már esetleg végleg elpusztultak. Ez a csokor szerintem is valami kézműipari remek.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Horváth László · Vissza a tetejére
   Kedves Tamás, ezt a szépséges rózsát :-* a következőképpen készítik:http://s03.tcuniverse.com/vkmedia_store/2013/03/RBaIYgdWPHSzxoNw/sizes/clean/pic_043_cl ean_790.jpgAz, hogy a Vaterán vetőmagként árulják, nyilvánvalóan közönséges csalás.(Tudtommal a rózsát egyébként tőről szokás szaporítani.)
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Horváth László · Vissza a tetejére
   (Bocs, az előbb belekeveredett egy szóköz.)http://s03.tcuniverse.com/vkmedia_store/2013/03/RBaIYgdWPHSzxoNw/sizes/clean/pic_043_clean_790.jpg
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Juszkó Tamás · Vissza a tetejére
   Köszönöm a válaszokat! Igen, már azóta én is rájöttem, hogy így készítik. Pont kb 1 hete láttam ezt a képet :-)
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Zahorán András · Vissza a tetejére
   Üdvözlök mindenit! A minap Kaptam (állítólag) fekete rózsa magokat, és azt szeretném meg kérdezni hogy egy teljesen kezdő hogyan kezdjen bele abba a dologba hogy rózsa legyen a magokból. Vagyis azt szeretném ha valaki lenne olyan szíves és le írná részletesen hogy mit csináljak vele azt nagyon meg köszönném!
   Csatolmányok:
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kaszás Anita · Vissza a tetejére
   Sziasztok! András szeretném megkérdezni tőled, hogy sikerült-e a fekete rózsát magról meghajtatni és, ha igen, akkor hogyan? Mert én most rendeltem és nem tudom hogy kéne csinálni.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére