1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. december 12. Szerda
  3 Válasz
  12.5K Megtekintés
Üdvözlöm, azt szeretném megkérdezni hogy DIPLADÉNIA lombhulató, mert már majdnem kopasz,a hjtáscsucsai leszáratak, látok rajta halványzöld rügyhöz hasonló pici hajtásokat.Szakkönyvben probáltam utána olvasni de ot nem irja hogy lombhulató lene.Elöre is köszönöm.
11 évvel ezelőtt
·
#12659
Válasz elfogadva
Nem lombhullató.Ha nem tetszik neki a telelőhelye (valószínűleg túl sötét a meleghez képest, vagy hosszabb ideig fagypontközeli, vagy a hideghez képest túl van öntözve), akkor csinál ilyet.A lombvesztés, ha nem is jó, de általában nem végzetes. A továbbiakban, ha nem lesz agyonöntözve, valószínűleg megéri a tavaszt.
11 évvel ezelőtt
·
#12659
Válasz elfogadva
Nem lombhullató.Ha nem tetszik neki a telelőhelye (valószínűleg túl sötét a meleghez képest, vagy hosszabb ideig fagypontközeli, vagy a hideghez képest túl van öntözve), akkor csinál ilyet.A lombvesztés, ha nem is jó, de általában nem végzetes. A továbbiakban, ha nem lesz agyonöntözve, valószínűleg megéri a tavaszt.
11 évvel ezelőtt
·
#12661
Kedves Mária!bemásoltam a Fitoland kertészet leírását a gondozására vonatkozóan. Hazája Dél- Amerika. Virágja legtöbbször fehér színű, de az újabb hibrideknek köszönhetően már lehet kapni piros, rózsaszín virágú változatokat is. A szabadban teljes napot igényel, üvegházban viszont az erős naptól védeni kell. Hőigénye tavasztól őszig szobahőmérséklet, télen 8-12 fokos helyen kell teleltetni, ekkor lehullajtja a levelét. A szabadban nagyon meleg, védett helyen virágzik. Tavasztól őszig rendszeres vízellátást igényel, télen keveset kell öntözni. A humuszos, tőzeges, kissé meszes földet szereti. Csak akkor fejlődik szépen, ha gyökerei növekedéséhez megfelelő helyet biztosítunk, nem való kis cserépbe. Tavasztól őszig hetente egyszer kell tápozni virágos növényes táppal. Tavasszal a levelek megjelenése előtt vissza lehet metszeni.Sok helyen a Dipladéniát és a Mandevillát egy név alatt a Mandevilla - Sundaville néven említik. Pedig a kettő nem ugyanaz, közös tulajdonságuk, hogy a meténgfélék családjába tartoznak.Üdvözlettel: Növénydoktor
11 évvel ezelőtt
·
#12665
A lombhullatás nem feltétlenül van (trópusi, szubtrópusi növényeknél nincs ilyen), csak a számára nem tökéletes körülményekre reagál így a növény. Vannak olyan fórumos ismerőseim, akiknél nem hullik le a levél. Ha úgy jön össze, akkor nálam is csak megritkul valamennyire.Ez érdekes, hogy általában fehér virágú, az utóbbi évtizedekben inkább a lilás-rózsaszínes árnyalatok voltak elterjedve, a fehérek inkább csak a pirosakkal együtt terjedtek el.Hogy a Mandevilla és a Dipladénia két külön növény lenne, ez szerintem egy félreértés miatt terjedt el, aztán egyik magyar weboldal a másiktól vette át. A növényeknél gyakori, hogy megváltoztatják a latin nevüket, a Dipladénia is így járt, átkeresztelték Mandevillára.A Sundaville pedig egy nagy virágú hibrideket előállító cég szabadalmaztatott márkaneve volt eredetileg.A félreértés abból adódott, hogy a névváltoztatás idején hol ezt használták, hol azt, és hol ennek az alfajnak a képét rakták oda illusztrációnak, hol annak a képét.Az amerikai mg-i minisztérium is így tudja:http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hu&ie=UTF8&langpair=auto|hu&rurl=translate.google.com&tbb=1&u=http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/genus.pl%3F7225&usg=ALkJrhh1d725PleHccIMNCayFX1Do0sw-g(Fordítógépes változat, de azért a lényeg kivehető, az egeret ráhúzva látszódik az eredeti verzió.)Másik:http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hu&ie=UTF8&langpair=auto|hu&rurl=translate.google.com&tbb=1&u=http://hortchat.com/info/mandevilla-care-and-tips&usg=ALkJrhguMQfDn4wD8EVDRbZSGHwTc7FKzQ
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére