HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz


  Farkas Tamás Minden más

Kecsketartás és mérgező növények

  Kiemelt   Megoldott

Üdv. Nagybátyám kecskéket tart. Előtte dísznövényeket termesztett és árult. kérdem az lenne hogy melyek azok a növények amelyeket ha megesznek a kecskék akkor esetleg bajuk lehet tőle vannak a kertben ciprusfélék többek között buxus, kecskerágók, tiszafa, tűztövis, és madárbirs, és még sorolhatnám de gondolom érthető voltam. a válaszokat előre is köszönöm. Üdv: F.T.

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  Rengeteg növény mérgező. Vannak növények, melyeknek minden része mérgező és olyanok, melyeknél csak a termés, vagy hagymás szaporitóképlet. Pl tiszafa az Álmoskönyv szerint sem egészséges és sorolhatnánk. Számba kellene venni, hogy milyen potenciális táplálékforrás áll a kecskék részére rendelkezésre, az növényekből. Utána meg lehet nézni a kugli keresőjében pl úgy, hogy mérgező növények, vagy hasonló cimszó alatt. Mikor már mindkét listánk teljes, csak a kettőt össze kell vetni, s lőn világosság. Amúgy tök érthető volt, csak az nem, hogy mi az elvárás. Egy ilyen lista korrekt szerkesztése, a teljesség igénye nélkül is beletelik pár órácskába, mégha fejből lökné is szerencsétlen válaszadó. Olyan cimszó alatt is lehetne keresgélni, hogy állatokra, vagy kecskékre veszélyes, vagy mérgező növények Sok sikert. Amúgy sem javasolnám disznövényekkel takarmányozni a kecskét. :-)
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Béla Bá · Vissza a tetejére
   kecske nem hülye, nem eszi meg a mérgező növényt még ha eléje teszi akkor sem
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Ez igy van. Az okos kecske nem. Azonban a hülye kecskék esetében mérgezést okoznak az alábbi növények: tiszafa, királydinnye, balkáni babérmeggy, hunyorfélék, közönséges boróka, csikos kecskerágó, bibircses kecskerágó, vérehulló fecskefű stb. A növények toxicitása állatfajonként eltérő, a kecske amúgy a leginkább ellenálló állatok közé tartozik. Gond nélkül eszi pl a bürök nevű növényt, melynek kivonatát irreverzibilis altatásra használták az ókorban. :-)
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére