felco-shop.hu


  Benkő Károlyné Minden más

Almafa törzsének a kérgét lerágta a vad.

  Kiemelt   Megoldott

A hegyen van két sor fiatal(6 éves) almafák,nagyon elszaporodtak a vadak és körbe az oltástól az ágáig lerágták a kérgét.Kérdésem,hogy kiheveri-e a fa,lehet-e valamit tenni,hogy ne menjen tönkre? Választ előre is köszönöm Benkőné

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  Látni kellene, de a leirás alapján vérmes reményeim nem lennének. Amennyiben a szemzés felett még maradt ép rész, alvórügyek esetleg kihajthatnak és abból újra fel lehet nevelni, ha nem, akkor esetlegesen gyökérsarjakról, de akkor újra kell szemezni. Az idő fogja eldönteni, ha csak rövid szakaszon hiányozna, akkor áthidalással orvosolható lenne a dolog.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Akár oltás fölötti rügyről való újranevelés, akár áthidalás (oltás) lesz a vége, mindenképpen nagyon vissza kell vágni/csonkolni a fákat, a lombnak csak max. 10 %-a maradhat.Ahol láthatóan nincs ép rész az oltás felett, ott meg az alany fog kihajtani, amit be lehet oltani, és sokkal előbb fog teremni, mint egy újonnan telepített fa.Amelyiken esetleg megmaradt a kéreg 10 %-a, annál is vissza kell vágni az ágakat harmadára, de az kinövi.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére