Tizenöt éve szedjük,esszük,fagyasztjuk,sőt dunsztoljuk.Kertünkben is tarjuk,első növényeinket még az erdőből vittük haza hagyma formájában./Hagymája sokkal hosszabb és kecsesebb,mint mondjuk a dughagyma./De az igazi az,amikor a Mecsekben szedjük.Otthon megmosom a leveleket egy nagy edényben,majd egyenként egymásra rétegezem őket.Sima uzsonnás zacskóba teszem ezeket arétegezett rakatokat.És lefagyasztom,a hiedelemmel ellentétben semmiféle szaga sincs!!!!Ha használni szeretném csak kiveszek egy tetszőleges vastagságú levélréteget a zacsiból.A másik módszer elég hosszadalmas:a leveleket húsdarálón ledarálom/vigyázat kicsurranó levét érdemes felfogni!!/ majd tengeri sóval összekeverem/ízlés szerinti mennyiséggel,de nem kell sok!!/.Mehet bele a felfogott lé is,dunsztos üvegekbe töltöm,tetejére egy kevés olajat csurrantok,majd lezárom az üvegeket.Figyelem!!!Az így elrakott medvehagyma felnyitva hihetetlen tömény szaggal árasztja el az óvatlan felhasználó lakását!!!És most nem vicceltem,tényleg...aki nem hiszi járjon utána :roll: