HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz


  Szakszik Zoltánné Minden más

madár fészkel a fában

  Kiemelt   Megoldott

Kedves Bálint Gazda! Szeretném tanácsát kérni, a kertben levő vadgesztenye egyik vastag nagy (fő) ágába befészkelt valami nagy madár ezzel jó nagy lukat vájt a fába.A gondunk, hogy beleesik az eső azáltal a fa korhadásnak indul,-amúgy is egy gyenge beteges fa,- de nagyon szeretnénk megmenteni. Mit lehetne tenni, hogy a lukat(és már több helyen is van rajta kisebb)valamilyen módon betömjük? Nagyon köszönjük mielőbbi válaszát, további nagyon jó egészséget kívánunk. Üdvözlettel: Szakszikné Mariann

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  Nem tudom, hogy van-e rá speckó megoldás, de régen simán kiöntötték betonnal. Vasat nem kell bele rakni, szilárdulás után a beton is tacsra tudja vágni a fűrészt. :-)
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Valamivel modernebb és drágább módszer (bár a kivágáskor a fűrészlánc árában megtérül) PUR habbal telenyomni a rést, aztán - mivel ez nem UV-álló - egyenesre faragni, és barna szilikonnal, vagy festhetővel bevonni, ez utóbbit aztán stílusosan barnára lehet festeni.A PUR használatakor egyszerre csak keveset szabad nyomni, 10 percenként folytatni, mert erősen duzzad, állítólag nagy odú esetén szét is repesztheti a fát.De ha már úgyis gyenge, beteg a fa, akkor nem biztos, hogy érdemes ennyit kínlódni vele.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére