1kert.hu - a FELCO specialista

Új

monília

  2014. május 10. Szombat
  5 Válasz
  2.9K Megtekintés
Kedves Bálint gazda!! az utóbbi 2 évben már kipróbáltam több féle szert is a monília ellen,de a védekezés nem sikerült tökéletesen . az idén viszont katasztrofális volt ,hiába permeteztem az elő írás szerint és a megfelelő időben ,egyre több a fertőzött rész a meggyfámon amit állandóan metszek.a szert amit használok a Chorus és a Topas. Mit lehetne még tenni ellene?Válaszát előre is köszönöm ! Zsidai András
10 évvel ezelőtt
·
#17154
Tavaszi és őszi lemosó permetezést végez? A fa alól a lehullott gyümölcsöt és maradványokat összeszedi és elégeti minden évben?Szellősre van metszve a fa?
10 évvel ezelőtt
·
#17167
mindegyik kérdésre igennel tudok válaszolni,sőt a lemetszet ágakat is elégetjük.
9 évvel ezelőtt
·
#17203
A permetezések ugye virágzáskor történnek? Többször is?A kettő összekeverve, vagy egymás után?
9 évvel ezelőtt
·
#17226
igen virágzáskor,és egymás után
9 évvel ezelőtt
·
#17227
A Chorus inkább a Topas kiegészítésére szolgálna.Jövőre úgy kellene, hogy amikor a virágok 5-10 %-a kinyílik, akkor szórni a kettő keverékével (vagy csak felszívódóval), aztán teljes virágzásban még egyszer.Én különben mostanában 3x szoktam évente Folicurral, először bimbós állapotban, mivel a sárgabarackokat permetezem virágzáskor, és olyankor a meggyekre is jut 1-2 spriccentés a motoros géppel, utána a virágok negyedének-felének nyílásakor, végül a sziromhullás elején. Eddig csak a legérzékenyebb fán találtam 1 moníliás hajtást.De a 2 permetezésnek is elégnek kell lenni normál években.Ha jövőre sem sikerül megvédeni a leírt módon, akkor meg ki kel vágni és másik fajtát ültetni, ennyi mérgelődést és kínlódást nem ér meg.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére