1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. május 19. Hétfő
  3 Válasz
  8.8K Megtekintés
Rendkívül elterjedt a kertünkben a spanyol csuparcsiga. Minden elvetett mag, ahogy bújuk ki, egy éjszaka eltünik. Beszórtam csigaporral, rengeteg meg és döglött (indurító látvány). Az egyik ismerősöm rám ijesztett, hogy a por hatóanyagait a növények felszívják és bennünk is olyan károkat tesz, mint a csigákban. (Ha a kutya megnyalja, lesz-e baja tőle?
9 évvel ezelőtt
·
#17265
Írja le a szer nevét kérem és utána nézünk.
9 évvel ezelőtt
·
#17279
Feltehetőleg nem porról van szó, hanem valamelyik metaldehid-tartalmú kék granulátumról.Ezek kutyánál és embernél is hasonló hatást váltanak ki, mint a csigánál, csak persze sokat kell hozzá enni.A növények nem tudják felvenni az anyagot, azaz fogyasztásuk nem veszélyes. (Előírt használat esetén, azaz, ha az elfogyasztandó részekre nem szóródik a szer, pl. salátalevél vagy eper.)A kutya nemigen fogja megnyalni, legfeljebb egy kíváncsi kölyökkutya, de azt meg el kell zárni a kezelt területtől. Elpusztulni azért nemigen fog, de megbetegedhet, ha le is nyeli, bár erre is kicsi az esély, mert rossz ízű.
9 évvel ezelőtt
·
#17282
Talán a mérgezés helyett kipróbálhatná a futókacsát. Biztosan szermaradványmentes lesz.... én is ezen a megoldáson gondolkodom. Többet tudhat meg ha elolvassa az alábbi honlapon található ismertetőt.http://terebess.hu/tiszaorveny/kacsa.html >s
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére