HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz


  Till Zoltán Dísznövény

Viharkáros oszlopos tuja

  Kiemelt   Megoldott

Hello szakértők, a képen látható oszlopos tuját alaposan megtépázta Yvette, az eddig egymásba kapaszkodó ágak szétnyíltak, nem képesek a saját súlyukat megtartani, hiába próbáltam együtt visszaállítani, visszahullanak. Ágak eltávolítása után számíthatok arra, hogy új hajtásokat növeszt a növény, vagy tőből kell elvégeznem a vágási műveletet? A jelenlegi helyét amúgy is kinőtte, forgalmat akadályoz, az előző tulaj nem gondolta át az ültetést sajnos - így valamit mindenképp tennem kellett volna vele előbb vagy utóbb. A növény belső levélzete teljesen száraz - ez a fajta sajátossága amúgy? A létra felső foka mellett elrejtettünk egy erdei siklót is, amit azóta gondos kezekre bíztunk. ;-) Előre is köszi az ötleteket...
Csatolmányok:

 • · Mezei Zoltán · Vissza a tetejére
  Én magam már vágtam vissza tuját. Működik a dolog és idővel szép zöld, friss ágakat hoz. Tapasztalatom szerint a tuják is formálhatók metszéssel és elkerülhetők ily módon a leírt problémák. A képen látható növény több főágat is eresztett az ég felé, amelyeket a hó, eső, szél képes szétteríteni és ilyenkor a növény eléggé gány módon néz ki. Ez a probléma a fogkrém kinyomásához hasonlítható, vagyis a folyamat nem visszafordítható.A tuja belsejének száradása természetes, a sűrű lombozat okozta fényhiány okozza.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Meg lehetne éppen menteni (vagy az ágakat visszakötve, vagy visszavágva, vagy a kettő kombinációjával, a két utolsó több évet vesz igénybe), de ha útban is van, meg ugye nem is szép, akkor nem éri meg a munkát szerintem. Én legalábbis kivágnám, legfeljebb máshová ültetnék másikat.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére