1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. május 24. Szombat
  5 Válasz
  20.3K Megtekintés
Fiatal 4 éves őszibarackfám idén szépen terem. Már dió nagyságú a termése. De a levelekkel valami baj van. Nem tafrínás, nem lyukacsos. A levelek sárgulnak és le- hullanak. Sajnos fotót nem sikerült bemásolnom, ezért igyekszem minél pontosabban leírni a tüneteket. 1. A levél nem fodrosodik, szélei egészségesek, nem barnulnak. 2. A levél erei sárgák, az erektől a szélek felé sárgulnak. 3. A már elsárgult területeken néhány nagyobb szabályos gombostű fejnyi zöld foltok vannak. 4. A levél fonákján semmilyen szívókártevőt nem fedez- tem fel. Mi lehet a baj? Talán hiánybetegség? Köszönöm a segítséget.
9 évvel ezelőtt
·
#17362
Válasz elfogadva
Esetleg nem lett ráfújva a szőlőpermetezésből kimaradt réz?
9 évvel ezelőtt
·
#17362
Válasz elfogadva
Esetleg nem lett ráfújva a szőlőpermetezésből kimaradt réz?
9 évvel ezelőtt
·
#17341
Lehet még szó mangánhiányos állapotról is, bár fénykép nélkül tényleg csak agyalogni tudok. (Ilyen vizuális típus vagyok...) Mi az, amivel nem követ el hibát és csak javíthat a fa állapotán?1. Permetezze a fát Dithane M45-tel. A permetlébe max. 1 százalékos koncentrációban oldjon fel Mikramidot (max. 100 g 10 literhez)2. Műtrágyázza a fát ammónium-nitráttal.A fenti módszer a lehetséges gombabetegségek és mikroelemhiányokat is orvosolja, illetve nagyban segít az elvesztett lombozat mielőbbi pótlásában.A kimaradt permetszert felhasználhatja a többi fához, burgonyához, bármihez - nagyon pozitív hatású.
9 évvel ezelőtt
·
#17337
Nem tudom milyen alanyra lett oltva.Baby Gold 6 őszibarackfa.Bálint gazda klorózissel kapcs. cikkét elolvastam, az ott látható fotón lévő tünetek nem olyanok, mint az én fám tünetei.A fotón a levél erei zöldek, a szélek barnulnak,s elkezdett pöndörödni.Az enyémen az erek sárgák, a szélek nem barnulnak, nem pöndörödnek és a barackokegyáltalán nem hullnak.A kertem viszont agyagos.
9 évvel ezelőtt
·
#17336
Igen, ez jó cikk.A fa alanya vadőszi?Régebben mindenhol keserűmandulára szemezték az ősziket, amik bírták a meszes talajt.Mostanában viszont már általában vadősziket használnak, mert az ország nagyobb részén az sokkal jobb alany, kivéve a meszes talajú helyeket.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére